BenRiach 10 år

Det velkendte Whisky-destiller, BenRiach har netop lanceret en meget specielle BenRiach 10 års single malt.

Salgs direktør Alistair Walker siger ”Sidste år udgave vi vores tiende jubilæums BenRiach, som bestod af fire fade fra den første uge, der blev produceret på destilleriet. Men det var en begrænsede aftapning.” ”Udgivelsen i dag er anderledes og meget vigtig for os. BenRiach 10 år er en whisky, som markerer en vigtig milepæl. Det er nemlig deres første whisky i den nye ”Core Range Expresions”, og er en whisky som hovedsagelige er lavet på whisky fra fade, produceret efter vi overtog destilleriet i 2004.”

Tilbage i 2004 fortalte Billy Walker om sine fremtidige planer om at ” forny destilleriet og prøve at ramme nye og andre markeder, så BenRiach whiskyer var at finde over hele verden.

Hans ”beskedne” planere er til fulde indfriet i løbet af de seneste 10 år. I dag er BenRiach en af Skotlands mest anderkendte destillerier, og de har endda tilføjet GlenDronach, Glenglassaugh samt et aftapningsværk til deres omfattende portefølje.

BenRiach whiskyer bliver nu handlet i mere end 40 lande og udvider kontinuerligt deres markedsandel. I løbet af de sidste ti år har BenRiach vundet flere prestigefyldte priser. Tideligere i år udnævnte ”Whisky Magazine” BenRiach til årets globale whiskydestilleri i 2015.

Tidligere i år udgav ”London Stock Exchange Group” deres liste med ”1000 virksomheder som inspirerer Storbritannien” og BenRiach var for første gang på listen.

BenRiach 10 år en er en klassisk speyside whisky, og er tappet på flaske ved 43%. Whiskien har hovedsageligt lagret på ex. bourbon og ex. sherry fade, som er netop de to typer af fade, som de holder meget af på BenRiach. Denne friske, livlige og frugt-agtige single malt har varmen fra fadene og noter af grønne æbler, tørrede aprikoser, fersken, banan og en subtil undertone af anis, citronskal og byg.

Posted in Nyheder.