Mød Mac Y’s Nye Gin Silent Pool

Gin at the pool + logo

Silent Pool er en klassisk Gin. Fyldig, frisk med dybde og ikke mindst smag.
Produceret med 24 unikke botanicals, som gør Silent Pool Gin til en smagsrig enebær dreven spiritus.

Smagen starter med blomsternoter af lavendel og kamille samt friske noter af citrus og lime. Smagen udvikler sig til en subtil og sødmefuld note af honning, hvilket skaber en velafbalanceret gin, der skiller sig ud.

Silent Pool destilleriet er opkaldt efter den krystalklare – og angiveligt hjemsøgte – skovsø.
Søen forsyner destilleriet med vand til produktionen.

Destilleriet er grundlagt på principperne om bæredygtighed, hvilket er grunden til, at firmaet har indkøbt og repareret en gammel engelsk dampkedel fra 1970’erne. Dampkedlen er tidligere blev anvendt til at drive en kran på Liverpool havn. Den bliver nu brugt til at varme destillerikedlen på den traditionelle måde. Bæredygtigt træ fra den lokale Albury skov giver hele produktionen et lav carbon udslip.

legend-1

Legenden om Silent Pool

Et helligt sted, som går helt tilbage til det 13 århundrede. Legenden fortæller, om den unge snedker datter, som levede i skoven, der vokser omkring The Silent Pool (den stille sø).

En dag, hvor hun badede i søen, blev hun forstyrret af lyden af en rytter på hesteryg, som nærmede sig. Uden den fornødne tid, til at få sit tøj på for derved at bevar sin dyd, bevægede hun sig ud mod den dybere del af søen. Den fremmede på hesteryg så hende, og overvældet at hendes skønhed nærmede han sig hende, mens han forsøgte at lokke hende op af søen. Den unge pige, skræmt fra vid og sans, begav sig ud på endnu dybere vand, og da hun ikke kunne svømme, druknede hun. Rytteren så dette og flygtede galopperende væk ind i skoven.

Historien fortæller at rytteren var ingen ringere end den onde og feje Prince John – den uofficielle retmæssige tronarving mod sin populære bror Kong Richard.

Den dag i dag siges det stadig, at genfærdet af den druknede jomfru hjemsøger søen ved midnatstide. Nogen påstår at have set hendes blege figur svæve over søens dunkle vande, mens andre hævder, at have hørt hendes skrige efter sin far for hjælp.

 

approach-5

Silent Pool Produktion
Teamet fra Silent Pool skriver her om deres tilgang til produktionen.

Most gins are produced by a simple process – a small list of botanicals are soaked overnight in neutral spirit, and then distilled in a pot still. Alternatively, for a lighter style of gin, a neutral spirit is distilled and passed through a basket of botanicals. With these processes, the only control over the flavour of the finished product is in the amount and the selection of botanicals used.

Our Master Distiller Cory Mason wasn’t satisfied with the inherent limitations of this process. With the combination of his bartending experience, built up over many years in the best bars and restaurants in New York, and his formal education and expertise as a Master Distiller with an MSc from Heriot-Watt University, Cory set out to research, experiment, challenge and push boundaries.

“For our gin, the first step was research. We broke each individual botanical down to its very building blocks, identified the exact fraction of the flavour we wanted to use, and built a process around obtaining it. For our unique process of creation, a portion of our botanicals are bruised and macerated in our base spirit before being transferred to our still. These give the depth and mouthfeel, the heavy and rich flavour. Another portion is macerated in a higher proof spirit and then filtered out, leaving only the oils and aromatic compounds to be added to the distillation.

These lend the gin its ethereal high notes of perfumed lime and subtle flowers. The final portion is added to our gin basket, which hangs inside the still. These are all fresh and give the gin its live and active flavour. In this group you find fresh citrus peel, a unique type of juniper, as well as a mix of flowers and bright fruit. These are the flavours that balance our gin, integrating and enlivening all of the other botanicals.” CORY MASON

Although the treatment of botanicals before distillation is not unique, to obtain the exceptional and distinctive flavour of Silent Pool Gin, we have to control the conditions under which all of the botanicals are distilled.

Unlike other gins, Silent Pool Gin is distilled using a column. Through precise control over a series of plates and cooling pipes, we are able to separate the exact flavour we want from each botanical that we use.

In this way, we can break down the botanical, and capture only the section of it that we want to use in our gin.

 

Posted in Nyheder.