Gazellevirksomhed

Mac Y A/S blev i 2007 anderkendt af Børsen som værende en Gazellevirksomhed.

Dengang stod der følgende på den daværende hjemmeside:

MAC Y fra ukendte Frederiks på Alheden er kommet i fint selskab med nogle af landets kendte virksomheder, som alle er i vækst. Med en flot placering som nr. 96, lige efter Invita Køkkener, Bording, på en liste med 3.967 danske virksomheder i vækst, gør den lille midtjyske importør af kvalitetsspiritus fra hele verden opmærksom på sig selv.

Direktør Søren Nørgaard: “Det kom helt som en overraskelse. Det var faktisk Børsen der gjorde os opmærksom på den fine placering i Top 100. Jeg anede ikke at der var nogen der holdte så skarpt øje med danske virksomheder – og at der var et vækst barometer – det kom bag på mig. Min første indskyldelse var, det kan da ikke passe. Da jeg kigge listen igennem, blev jeg endnu mere overrasket. Der er virkelig meget kendte og succesrige virksomheder på listen – men for alle 3.967 gælder det jo at det er virksomheder i vækst. Jeg er ret ydmyg overfor den kendsgerning, at vi er placeret højere end virksomheder som VHK Håndbold, JP/Politikkens Forlagshus, Midtdata, VFF Proff. Fodbold, TV3, Novo Nordisk, Oticon, Legoland, Coca-Cola, Den Blå Avis, Danfoss og Coop Danmark!”

“Det maner til eftertanke, for nogen gange føles det ikke sådan. Så det er da guf for selvtilliden at få en sådan oplysning. Nu har vi lidt at varme os på i denne travle tid, hvor juletravlheden så småt er begyndt at kunne mærkes i hverdagen. De ansatte og aktionærerne – som jo skal være aktivt deltagende i virksomheden – har gjort en kæmpeindsats for at vi kan placeret os på barometret med 95,8% vækst. Det er jeg meget taknemmelig for og stolt af. Mon ikke vi napper en af vores Grand Cru champagner næste gang vi er samlet i virksomheden?” smiler en glad direktør.

Nu er gruppen af vækst virksomheder ligesom et kvalificerings grundlag for at blive en gazelle virksomhed, som er virksomheder som fordobler overskud og/eller omsætning indenfor en kort tid. På spørgsmålet om det er et mål for MAC Y, at blive en gazelle virksomhed, svarer Søren:

“Jeg er meget tilfreds med en placering mellem vækstvirksomhederne i Danmark. Jeg tror ikke vi kan forbedre den placering vi nu har opnået. Det vil være fint om vi også regnes til vækstvirksomhederne næste år. At blive en gazelle virksomhed, vil kræve at vi sælger rigtig meget og samtidig øger overskuddet. Som jeg har lært spiritus branchen at kende, så er det ret så svært. Konkurrencen er benhård, vores kunder er kritiske og kvalitetsbevidste – og ved hvad en flaske skal koste. Kun ved at MAC Y har holdt sig så tæt på sit værdigrundlag om kun at importere og sælge hvad vi selv kan li’ – har vi kunnet udvide vores kundekreds år efter år. Vi samler på tilfredse kunder – og så skal man ikke oversælge og forsøge at tjene ekstra samtidig. Det er i alt fald ikke en del af vores værdigrundlag. Jeg ser heller ikke MAC Y som en gazelle – som nærmest svæver hen over savannen – men mere som en tung næsehorn, som roder op i savannen efter godbidderne, som er nærsynet, svær at provokere men ikke sådan at stoppe når den kommer op i fart! Jeg beundrer de virksomheder som er med i SuperLigaen, som Gazellerne må anses for at være. To lokale Grønhøj-virksomheder – Cafax og Hjertegarn – er på listen i år – mange gange tillykke med det. Fremragende!” slutter Søren Nørgaard.