BenRiach single malt 35 år

BenRiach single malt 35 år


Den nord-østlige region Morayshire er kendt for at være ”hjertet af Skotsk Malt Whisky”, og det er netop her BenRiach destilleriet ligger, præget af al den charme et Speyside destilleri normalt har. Destilleriet blev bygget af John Duff i 1998, og er et af de få destillerier, der huser eget gulv-maltning på selve destilleriet. Vandet til destilleringen kommer fra Burnside Springs.

Speydalen er hjemsted for mange af Skotlands store whiskyer, men BenRiach whiskyerne er unikke pga. mange forskellige ting. Blandt andet pga. den måde hvorpå mændene der arbejder på destilleriet laver dem, pga. ingredienserne de bruge, pga. de særlige kobber-kedler der er på destilleriet og ikke mindst pga. den særlige udvælgelse fadene undergør inden whiskyen fylder derpå.

Efter malten er destilleret kommes det på fade for at lagre i vores traditionelle jordhulelignende lager, som har stenvægge og jordgulv. Dette tillader at whiskyen lagre under optimale omstændigheder.

Fordelt på alle vores lagre har vi ikke mindre end 20.000 fade, hvor nogle af fadene stammer helt tilbage til 1966. Og det er blandt alle disse fade at vores Master Distiller omhyggeligt har udvalgt  en håndfuld fade, hvoraf denne helt specielle aftapning er lavet.

Benriach – Speyside destilleri fra 1898, der dog lå øde hen fra 1900-1965. Siden Billy Walker og co. Overtog destilleriet i 2004, har de nærmest blæst frem, og producerer i dag, en bred vifte af maltwhisky med forskellige finish, og en del røget Speyside maltwhisky, som har en blødere og lettere røg end eksempelvis maltwhisky fra Islay.


 

 

Billede på vej...
BenRiach single malt 35 år

Produktdata

Varenummersmal3632
Alkoholprocent42.60
Volume0.70
OprindelseslandSkotland
Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2018