Sherry Cask Malt 2009/2016 single Highland Whisky 7 år

Sherry Cask Malt 2009/2016 single Highland Whisky 7 år


Denne dram er et eksempel på en small batch single malt. 

Der er tale om en relativt ung, men alligevel velbalanceret whisky, lavet af en serie søsterfade fra samme destilleri, til en samlet batchstørrelse på omkring 3.000 flasker.
En højlandswhisky, med ekstra Sherry på drengen.
Otte fade er stukket sammen til en harmonisk dram, som bærer navnet Sherry Cask Malt.
Der står ikke destillerinavn på. Gjorde der det, ville prisen være højere, er vi sikre på.

Du får her en herlig duft med sherry- og maltsødme i forgrunden, efterfulgt af frugt og et lettere antydninger af rosiner, med blomster og citrus i baggrunden. I smagen fylder sherryen mere, og underliggende noter af mørk chokolade, honning og appelsin blander sig efterhånden. Den har en imponerende lang eftersmag, når man tager den lette alkoholstyrke i betragtning. Tydeligt fadpræg og en dejlig krydret og varmende mundfornemmelse slutter dagens dram af. Den flotte balance mellem frugt, blomster, honning og citrus gør, at den fremstår let og frisk, mens de mere sødmefulde komponenter gør, at den alligevel føles fyldig.

Igen får vi et sikkert fingeraftryk fra Fabio Rossi, der balancerer de enkelte fade og giver os en solid og velsmagende dagligdagswhisky, med alle de kvaliteter man kan ønske sig fra en højlandswhisky. Den er ret karakteristisk i sit udtryk, men mon den er tro mod destillerikarakteren? Vi kan ikke hjælpe dig yderligere – men håber du vil nyde denne dram.

Billede på vej...
Sherry Cask Malt 2009/2016 single Highland Whisky 7 år

Produktdata

Varenummersmal4091
Årgang2009
Alkoholprocent43.00
Volume0.70
OprindelseslandSkotland
Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2018