Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Tomatin Cù Bòcan Tawny Port - Cognac Casks

Whisky
Tomatin Cù Bòcan Tawny Port - Cognac Casks
579,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne let røgede single malt whisky fra Tomatin er yderst delikat – med smag af modne sommerfrugter og mild lejrbålsrøg. Endnu et vellykket eksperiment i Cù Bòcan serien!

Duft

Modne blommer og kanel, med et strejf af muskatnød.

Smag

Mørk, krydret chokolade, med et strejf af skovpærer.

Eftersmag

Lang, med lejrbålsrøg, abrikoser, ferskner og kandiserede kirsebær.

 

Om Produktet

Denne single malt aftapning i Cù Bòcan-serien fra det skotske Tomatin destilleri har været lagret på en blanding af Tawny Portvinsfade og Cognacfade. Aftapningen er lavet som en hyldest til Antrim cocktailen, der kombinerer to af Europas mest velansete spiritusformer – portvin og cognac. I kombination med den let røgede Cù Bòcan whisky resulterer dette i en yderst delikat aftapning

Whiskyens alkoholindhold ligger på 46%

Smagsnoter

Tomatin Cù Bòcan Tawny Port – Cognac er et lykkeligt samspil mellem modne blommer, grillede ferskner, skovfrugter, kanel og mild lejrbålsrøg. Tawny Portvinen viser sig yderligere i form af en noter af krydret, mørk chokolade og kandiserede kirsebær, mens cognacen træder frem i form af bagte pærer og abrikoser.

Om Cù Bòcan

Helvedeshunden Cù Bòcan ses ikke ofte – men når det sker, er det altid en voldsom oplevelse!

Sidste gang nogen så hunden, var da en destillerimedarbejder fra Tomatin var ude at gå en sen aftentur alene. Pludseligt opdagede han, at han blev forfulgt af et stort sort bæst med blottede tænder og med røg stående ud af de blafrende næsebor. Stik imod al fornuft var destillerimedarbejder så draget af tanken om at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den – kun for at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.

Cù Bòcan destilleres på Tomatin Distillery, og er destilleriets røgede, eksperimentelle afdeling. Whiskyens smag og udformning er inspireret af den røg, der kom ud af helvedeshundens blafrende næsebor.

Det kan godt være, at hunden og historien er skræmmende, men whiskyen er helt igennem en Tomatin whisky - delikat!

Om Tomatin

Tomatin Distillery har efter sigende rødder helt tilbage til middelalderen, hvor der blev brygget spiritus på egnen.  Officielt blev destilleriet dog først grundlagt i 1897 under navnet: ”Tomatin Spey Distillery Co Ltd.”

Helt frem til slutningen af 70’erne gik firmaet under mottoet ”Størst!”, og havde hele 23 stills i produktion. Størstedelen af deres whisky blev dog solgt til andre destillerier til anvendelse i blends, og dermed var det ikke kvaliteten, der var i højsædet.

80’erne var dog en hård tid for den skotske whisky-branche, og det gik heller ikke godt for Tomatin. I 1987 blev det skræntende firma opkøbt af japanske investorer, og nu kom der nye boller på suppen – nu blev mottoet nemlig skiftet fra ”Størst!” til ”Bedst!”

Missionen lader til at være godt på vej - I dag laver Tomatin en lang række kvalitetsprodukter, både i form af Single Malt og Blended Whisky, og de leverer til over 50 internationale markeder.

Varenummer: smal5341 - Kategori: . Brand: Cù Bòcan Whisky

Relaterede nyheder

- Guld til Cù Bòcan ved San Francisco World Spirit Competion | Cù Bòcan Bourbon/Olorosso/Virgin American Oak og Cù Bòcan Cabernet Sauvignon Rye Cask får DOBBELT GULD, mens Cù Bòcan Tawny Port - Cognac Casks får GULD
NavnTomatin Cù Bòcan Tawny Port - Cognac Casks
Varenummersmal5341
Vejledende udsalgspris inkl. moms579,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.70
CasknrCreation #4
OprindelseslandSkotland