Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

M&H Elements Peated Cask Single Malt

Whisky
M&H Elements Peated Cask Single Malt
535,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn Israelsk single malt whisky, hvoraf en stor del har været lagret på Islay whiskyfade. Resultatet er en frugtig whisky med mild, delikat og saltet tørverøg i både smag og duft.

Duft

Dejligt frisk! – en tydeligt røget, jordlig duft. Noter af eg og vanilje med et strejf af citron.

Smag

Medium fyldighed – vaniljesødme, et strejf af delikat tørverøg, let krydderi, ingefær og citron.

Eftersmag

Langvarig – tørverøg, samt delikate noter af eg og citron.

 

Om Produktet

Denne single malt udgivelse fra israelske M&H Distillery indeholder en stor anpart whisky, der har været lagret på fade som tidligere har indeholdt skotsk whisky fra øen Islay, der er kendt for sin særdeles røgede og saltede whisky. Dette har resulteret i at Elements Peated Single Malt  besidder en markant – om end mild – tørverøgsnote. Elements Peated Single Malt er tappet ved 46% ABV efter flere års lagring i det varme israelske klima.

Whiskyen i denne udgivelse har været lagret på forskellige fade: 41% har været på islay whiskyfade, 40% på bourbonfade, 15% på STR rødvinsfade og 4% på nye egefade.

Smagsnoter

Aromaen er vidunderligt frisk. En mærkbar røget, jordlig duft åbner sig til en unik balance mellem vanilje og egetræsnoter, med et strejf af citron.

I smagen er den middelfyldig: en herlig vaniljesødme lægger sig i munden, efterfulgt af et strejf af delikat tørverøg. En let krydret fornemmelse følges af ingefær og citron.

I eftersmagen mærkes fadets indflydelse tydeligst - tørverøgen fylder hele munden, mens der på tungen hænger delikate noter af eg og citron.

Om M&H

M&H Whisky Distillery er Israels første whiskydestilleri.

Destilleriet ligger i Tel Aviv, og er et ganske ungt, urbant destilleri. Ligesom mange andre unge destillerier har eksperimentering og nyskabelse været i højsædet, med det mål at kunne lave whisky der allerede i en meget ung alder besidder mange nuancer og dybde.

Særligt to ting har været med til at adskille M&H fra andre nye destillerier: den første er, at de har haft whiskylegenden Dr. Jim Swan med som konsulent; den anden er klimaet, for i modsætning til Irland og Skotland har Israel et middelhavsklima med godt 300 dage med sol om året. Det resulterer i at whiskyen modnes hurtigt, men yndefuldt. Samtidigt resulterer det også i en smag der er distinkt fra den man finder hos whisky, der har været lagret i Nordeuropa.

Navnet M&H kommer fra udtrykket ”Milk and Honey” (Overs. ”Mælk og Honning”), der stammer fra 2. Mosebog, hvor Israel beskrives som ”et land, der flyder med mælk og honning”.

Varenummer: smal5416 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnM&H Elements Peated Cask Single Malt
Varenummersmal5416
Vejledende udsalgspris inkl. moms535,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.70
OprindelseslandIsrael