Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

M&H Elements Israeli Red-Wine Cask Single Malt

Whisky
M&H Elements Israeli Red-Wine Cask Single Malt
535,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn Israelsk single malt whisky, hvoraf en stor del har været lagret på israelske rødvinsfade. Den særlige krydrede smag som israelsk rødvin besidder, er dermed også at finde i denne ganske vinøse whisky.

Duft

Tørrede røde frugter, ingefær, eg, delikat kokosnød og mineralske noter.

Smag

Let fyldighed – Vinøs – et strejf af eg, vanilje og blomstrede noter.

Eftersmag

Middellang – tørrede frugter og vinøse noter, samt et strejf af mørke rosiner.

 

Om Produktet

Denne single malt udgivelse fra israelske M&H Distillery indeholder en stor anpart whisky, der har været lagret på fade som tidligere har indeholdt israelsk rødvin. Elements Red Wine Cask Single Malt er tappet ved 46% ABV efter flere års lagring i det varme israelske klima. Den israelske rødvin, som whiskyen trækker smag fra, er særligt kendt for sin krydrede og unikke smag – hvilket også har resulteret i, at Elements Red Wine Cask Single Malt har en ganske seværdig smag!

Whiskyen i denne udgivelse har været lagret på forskellige fade: 26% har været på rødvinsfade, 60% på bourbonfade, 10% på STR rødvinsfade, og 4% på nye egefade.

Smagsnoter

I duften fornemmer man tørrede røde frugter, ingefær, eg, samt en delikat kokosnødsbouquet der leder over i en mild, mineralsk parfume.

Whiskyen har en let konsistens – hele munden indhylles i vinøse smage, der følges af underspillede noter af eg og vanilje, inden smagen går over i milde, blomstrede udspring.

Eftersmagen er middellang – det tørrede frugter hænger ved. Ligeså gør også de vinøse noter, inden smagsoplevelsen afsluttes med et strejf af mørke rosiner.

Om M&H

M&H Whisky Distillery er Israels første whiskydestilleri.

Destilleriet ligger i Tel Aviv, og er et ganske ungt, urbant destilleri. Ligesom mange andre unge destillerier har eksperimentering og nyskabelse været i højsædet, med det mål at kunne lave whisky der allerede i en meget ung alder besidder mange nuancer og dybde.

Særligt to ting har været med til at adskille M&H fra andre nye destillerier: den første er, at de har haft whiskylegenden Dr. Jim Swan med som konsulent; den anden er klimaet, for i modsætning til Irland og Skotland har Israel et middelhavsklima med godt 300 dage med sol om året. Det resulterer i at whiskyen modnes hurtigt, men yndefuldt. Samtidigt resulterer det også i en smag der er distinkt fra den man finder hos whisky, der har været lagret i Nordeuropa.

Navnet M&H kommer fra udtrykket ”Milk and Honey” (Overs. ”Mælk og Honning”), der stammer fra 2. Mosebog, hvor Israel beskrives som ”et land, der flyder med mælk og honning”.

Varenummer: smal5417 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnM&H Elements Israeli Red-Wine Cask Single Malt
Varenummersmal5417
Vejledende udsalgspris inkl. moms535,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.70
OprindelseslandIsrael