Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Caol Ila 15 yo 2007-22 30th Anniversary W&M

Whisky
Caol Ila 15 yo 2007-22 30th Anniversary W&M
1.039,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn formidabel cask strength Islay single malt, udgivet af Wilson & Morgan i anledning af deres 30-års jubilæum. Hvis du gerne vil prøve en Islay whisky, hvor tørverøgen blot er en del af et større og yderst komplekst hele, så er dette den helt rigtige whisky for dig.

 

Duft

Masser af frugter, samt mild røg, læder, korn, balsamico, kamfer og mynte.

Smag

Tør, med kraftig tørverøg og nødder, men på én og samme tid cremet og frugtig.

Eftersmag

Langvarig og vedvarende, varm og askerig.

 

Om produktet

I anledning af deres 30-års jubilæum har Wilson & Morgan kreeret denne særudgivelse: En røget men frisk Islay single malt med en kraftig sherryindflydelse fra de 20 måneders finish den har fået på first fill Oloroso Sherryfade. Denne whisky er mønstereksemplet på, hvor godt sherry og tørverøg kan spille ind i en kompleks smagsprofil, hvor helheden blive større end summen af de enkelte dele.

Denne whisky kommer fra Caol Ila destilleriet, der er Islays største destilleri. Caol Ila laver mest whisky til brug i blends, men som - Wilson & Morgan har fået øje for - så kan de absolut også levere Single Malts af høj kvalitet.

Smagsnoter

På næsen er den kun mildt røget. Den kan bedre beskrives som landlig – med korn og læder, samt balsamiconoter af kamfer og mynte. I baggrunden finder man en fantastisk frugtig note: Appelsiner, ferskner, røde æbler, kirsebær og endda et strejf af en tropisk frugtsalat.

Det er først i smagen at den karakteristiske Islay-røg indtager sin retmæssige plads– her mødes man af en utroligt kraftig tørverøg, som samtidigt er chokerende velintegreret i resten af smagsprofilen. Baconrøgen indhylles i et cremet og frugtigt tæppe, der samtidigt forbliver meget tør med nøddenoter: appelsinmarmelade, klassisk italiensk rød aperitif bitter, valnødder og hasselnødder.

Eftersmagen er lang, vedvarende, varm og askerig.

Hvad er Wilson & Morgan Barrel Selection?

”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)

Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.

Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Fadene opbevares verden over, bl.a. i Japan, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.

Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:

”Stol på din gane og dit instinkt!”

Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!

Om Destilleriet

Caol Ila er det største destilleri på Islay – en skotsk ø kendt for sin særdeles røgede whisky. Faktisk producerer Caol Ila dobbelt så meget whisky som det næststørste destilleri på øen (Laphroaig)

Hoveddelen af den whisky, der produceres på Caol Ila, går til blends, men de seneste år er det også begyndt at producere en række single malts, hvilket har givet en gevaldig stigning i destilleriets renomme.

Varenummer: smcs5408 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnCaol Ila 15 yo 2007-22 30th Anniversary W&M
Varenummersmcs5408
Vejledende udsalgspris inkl. moms1.039,00 kr.
Alder15
Alkoholprocent51.40
Volume0.70
OprindelseslandSkotland