Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Cuentacuentos Mezcal & Rom

”Af alle dyrene var det Pungrotte, der tilbød at gå med dæmonerne for at bringe til menneskene Mezcal, ild og tobak.”

Autentisk ultra-small batch mezcal lavet af lokale destillerier i Oaxaca, Mexico.

Cuentacuentos er et firma der udgiver små batches af mezcal i samarbejde med mezcaleroer fra Oaxaca regionen i det sydlige Mexico. Cuentacuentos’ udgivelser er enhver mezcalnørds våde drøm – yderst begrænsede aftapninger, ofte ikke mere end 100 flasker, lavet af små, lokale mezcaldestillerier.

Hver flaske er markeret med en række informationer om produktet. Selvfølgeligt er der de klassiske – hvilken agavesort mezcalen er lavet på, navnet på mezcaleroen der har lavet den, flaskens nummer ud af batchen, etc. Men derudover er der også en mængde andre mere finurlige fakta –eks. hvilken type jord, agaven er dyrket i, hvilken type ovn den er bagt i, om den er blevet kvast med træhammer eller med et møllehjul trukket af et æsel, og naturligvis om det vand der er brugt under gæringsprocessen, er kommet fra en flod eller en fra hellig kilde.

Maskotten for Cuentacuentos er ingen ringere end Tlacuacha – ”Pungrotte”. Ifølge sagnet var der engang hvor menneskene hverken havde ild, tobak eller mezcal. Alle disse tre ting tilhørte dæmonerne, og alt imens dæmonerne festede, levede menneskene i armod. Menneskene søgte hjælp hos deres venner, dyrene. Men iblandt disse var der ingen der turde stå frem for at hjælpe menneskerne. Ikke engang den mægtige Jaguar eller den hurtige Kanin. Den eneste der stod frem, var den lille, gamle Pungrotte. Ham som alle sammen undervurderede. Han rejste ud til dæmonerne for at stjæle deres tobak, ild og mezcal. Dæmonerne, der sad omkring deres lejrbål, grinte ad dette lille væsen og gav ham en masse tobak og mezcal, nok med forhåbning om at han ville blive fuld og gøre noget sjovt. Pungrotten drak og røg en smule, men gemte i skjul det meste af mezcalen og tobakken i sin pung. Dæmonerne blev ved med at give ham mere og mere, og da han vurderede at han havde samlet nok, foregav han at falde omkuld i rent fordrukkenskab. Han planlagde det dog så snedigt, at han ville lande tæt på lejrbålet, og hans hale ville lande i ilden. Dæmonerne griner da de ser det og siger ”Nu har du vist fået nok Bessefar. Du må hellere tage hjem”. Og den lille gamle pungrotte, med ild i halen og mezcal og tobak i pungen, bringer alle tre ting tilbage til menneskeligheden. Det er derfor at menneskeligheden nu kan side omkring bålet om natten og hygge sig med tobak og mezcal, og derfor at pungrotten vægtes på lige fod med jaguaren og kaninen – og det er også derfor pungrotter ikke har hår på halen!

På alle Cuentacuentos udgivelser kan man se et billede af Pungrotte med ild i halen og stok i hånden. Derudover er der på hver udgivelse også en tegning, der portrættere en del af denne myte, samt et udklip der hører med til tegningen, eksempelvis denne:

”Af alle dyrene var det Pungrotte, der tilbød at gå med dæmonerne for at bringe til menneskene Mezcal, ild og tobak.”

 

Ud over mezcal producerer Cuentacuentos også Tso'ok - rom lavet af Mixe-folk, der er et indfødt folkefærd i Oaxaca regionen. Rommen er navngivet efter den ånd der følger hvert Mixe-menneske fra fødsel indtil deres død, og som vel kan sammenlignes med vores egne idé om en Skytsengel.


Sortering navn: Sortering pris:
Visning:


Cuentacuentos - Coyote Mezcal
Varenummer: mezc5786
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
1.009,00 kr.
Cuentacuentos - El Barro Mezcal
Varenummer: mezc5781
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
495,00 kr.
Cuentacuentos - Max's Cuishe Mezcal
Varenummer: mezc5783
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
715,00 kr.
Cuentacuentos - Max's Espadin Mezcal
Varenummer: mezc5782
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
569,00 kr.
Cuentacuentos - Max's Tepeztate Mezcal
Varenummer: mezc5784
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
765,00 kr.
Cuentacuentos - Mexicano Mezcal
Varenummer: mezc5785
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
715,00 kr.
Cuentacuentos - Tso'ok Mexican Rum - Reposado
Varenummer: rom05789
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
499,00 kr.
Cuentacuentos - Tso'ok Mexican Rum - Ron Serrano
Varenummer: rom05788
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
425,00 kr.
Ingen varer at vise