AH Riise Platinum Reserve - Slippes løs fredag 30/11 kl. 16.00

Udgivet 27-11-2018

Den længe ventede AH Riise Platinum Reserve er lige på trapperne.

Den lanceres og releases fredag den 30/11 kl. 16.00, hvor salget skal starte ude i butikkerne.

A.H. Riise Platinum Reserve Premium kan aldrig genskabes

A.H. Riise Platinum Reserve Premium Small Batch No 1 er enestående rom. Den har et helt klassisk præg af A.H. Riise, men har et hjerte af guld. Denne rom er særligt unik, fordi den kun findes i et batch på 6000 styk. Når de er væk, kan den aldrig genskabes.

A.H. Riise Platinum Reserve Premium Small Batch No 1 er en Solera-lagret rom, hvis hjerte består af to gyldne fade. Det ene er 40 år gammelt, det andet er 21 år.

Begge fade har ligget og modnet i Europa i tempereret klima. Netop det tempererede klima sikrer en nænsom, langsom modning, som betyder, at fadet aldrig bliver presset, men kan modne i sit eget tempo – til gavn for smagens udvikling.

Ordet alkohol har den samme sproglige stamfader som ordet alkymi: Kunsten at lave guld. Når masterblenderen udøver sin kunst, er målet også at lave guld. Men som med guld kan vi ikke altid forudsige, hvad der skal til for at ramme plet og få rom i verdensklasse ud af processen.

Rommens lange liv på de smukke egefade gemmer nemlig på mange hemmeligheder. Har du heldet og dygtigheden, kan du pludselig ramme en gylden åre – et fad der skiller sig helt ud fra alle andre.

Præcis sådan er det med A.H. Riise Platinum Reserve Premium Small Batch No 1. Det er en gylden åre og en ener, der ikke kommer tilbage. Den er på alle måder værd at smage.

Logbogen: A.H. Riise og skaberen af Tivoli
Danskerkolonien i Skt. Thomas har ikke været stor, og alle har kendt hinanden. Det er også sandsynligt, at Tivolis skaber Georg Carstensen og A.H. Riise har mødt hinanden over et godt glas rom. Georg Carstensen dukkede op på de danske øer efter den første slesvigske krig. Her har de to sjæle fundet gensidig inspiration: Carstensen i underholdningsbranchen, som altid har haft forbindelser til den ædle alkohol, herunder Riises rom. Da Riise vendte tilbage til sit fædreland, bosatte han sig netop på Frederiksberg i villaen Skt. Thomas. Villaen blev efter Riises død solgt og omdannet til forlystelsesetablissement. Ringen var sluttet.


Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2019