Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Joÿ - Bas-Armagnac XO

Armagnac
Joÿ - Bas-Armagnac XO
495,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikArmagnac er en destillation af hvidvine. Primært bruges druesorterne Ugni Blanc for smagens kraft og længde, Bacco for specifikke karakterer og fylde, samt Folle Blanche, som er kendt for sin overraskende frugtighed.

Vingården er beliggende i hjertet af Bas Armagnac. Den syrerige og sandede muldjord (kendt som tawny sand) giver de bedste vækstbetingelser for druer og producerer de mest delikate og frugtige armagnacs. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle og der høstes i otcober. Produceres uden brug af konserveringsmidler eller andet tilsætningsstoffer. Hvidvinene kendetegnes af lavt alkoholindhold og en gennemsnitlig surhed.

Vinet destilleres på Domaine de Joÿ kort efter den er fermenteret. Armagnacen lagres både på nye Gascon egetræsfade i kælderen, for at give den sin særlige karakter, og på fade lavet af egetræ fra det centrale Frankrig, for smidighed og elegance. Efter den initierede lagring flyttes Armagnacen til ældre fade for at fuldføre processen og opnå den rette balance mellem træ og frugt.

Armagnac er som højlandswhisky, ren og kraftig i smagen. Bas Armagnac findes i tre varianter: VSOP, XO og Hors D`age, der også er aldersranglisten. Joÿ-Bas er fra højeste kvalitetshylde. Druerne er fra dalene i sydfrankrig, og har derfor fået masser af sol og kalkholdigt vand.

Bag huset Joÿ Bas-Armagnac står faktisk en familie fra Schweiz. De flyttede til Gers departementet og dermed Gascogne regionen. Interessen for dyrkning af vin og fremstilling af spiritus har drevet Véronique og André Gessler og deres sønner Olivier og Roland. Og kvalitet har familien forstand på - det mærkes i deres armagnac.

Joÿ Bas-Armagnac VSOP

Lavet på druerne Bacco & Ugni Blanc. Lagret 8 år på nye fade (Limousin og Gascon eg). En ung spiritus der er destilleret en enkelt gang = en forventning om en rå ungdommelig spiritus - prøv at smage om du "fornemmer ungdommen"? Vi tror vi må skuffe - det er svært at finde noget i denne XO der kan klages over. Den store mængde sol druerne har fået har givet den en masse saft og kraft i smagen.

Veludviklet træagtig duft med masser af vanilje og blomsternoter. Ikke særlig aggressiv i smagen, men der kommer en blid attak af vanilje og krydderier. Træet kommer tilbage og er med til at forlænge nydelsen!

 

Varenummer: arma0239 - Kategori: . Brand: Atom Brands

Relaterede nyheder

NavnJoÿ - Bas-Armagnac XO
Varenummerarma0239
Vejledende udsalgspris inkl. moms495,00 kr.
Alkoholprocent40.50
Volume0.70
OprindelseslandFrankrig