Joÿ - Bas-Armagnac XO Karaffel

Joÿ - Bas-Armagnac XO Karaffel


XO er lageret minimum 8 år på egetræsfade. Og selvom det ikke lyder af noget at prale af - så prøv at smage om du "fornemmer ungdommen"? Nej, den vil kunne narre enhver - og den megen sol druerne har fået har givet en masse saft og kraft til denne spiritus. En enkelt gang destilleriet - og du vil forvente en rå sprit. Igen må vi skuffe - det er svært at finde nogen i denne XO der kan klages over.

Den liflige armagnac fra det sydlige Frankrig. Kendere sammenligner armagnac med cognac på den måde, at der er samme kvalitetsforskel på whisky fra Lavlandet og whisky fra Højlandet, som mellem cognac og armagnac. Armagnac
er som Højlandswhisky. Altså meget høj kvalitet. Findes i tre varianter: VSOP, XO og Hors D`age, der også er aldersranglisten, med Napoleon som den yngste. Joÿ-Bas er af højeste kvalitet, da druerne er fra dalene i sydfrankrig, og derfor fået masser af sol og kalkholdigt vand.

Bag huset Joÿ Bas-Armagnac står faktisk en familie fra Schweiz. De flyttede til Gers departementet og dermed Gascogne regionen. Interessen for dyrkning af vin og fremstilling af spiritus har drevet Véronique og André Gessler og deres sønner Olivier og Roland. Og kvalitet har familien forstand på - det mærkes i deres armagnac.

Billede på vej...
Joÿ - Bas-Armagnac XO Karaffel

Produktdata

Varenummerarma0240
Alkoholprocent40.50
Volume0.70
OprindelseslandFrankrig
Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2019