Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Joÿ - Bas-Armagnac Hors D'age 15 Yo

Armagnac
Joÿ - Bas-Armagnac Hors D'age 15 Yo
595,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikArmagnac er en destillation af hvidvine. Primært bruges druesorterne Ugni Blanc for smagens kraft og længde, Bacco for specifikke karakterer og fylde, samt Folle Blanche, som er kendt for sin overraskende frugtighed.

Vingården er beliggende i hjertet af Bas Armagnac. Den syrerige og sandede muldjord (kendt som tawny sand) giver de bedste vækstbetingelser for druer og producerer de mest delikate og frugtige armagnacs. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle og der høstes i otcober. Produceres uden brug af konserveringsmidler eller andet tilsætningsstoffer. Hvidvinene kendetegnes af lavt alkoholindhold og en gennemsnitlig surhed.

Vinet destilleres på Domaine de Joÿ kort efter den er fermenteret. Armagnacen lagres både på nye Gascon egetræsfade i kælderen, for at give den sin særlige karakter, og på fade lavet af egetræ fra det centrale Frankrig, for smidighed og elegance. Efter den initierede lagring flyttes Armagnacen til ældre fade for at fuldføre processen og opnå den rette balance mellem træ og frugt.

Armagnac er som højlandswhisky, ren og kraftig i smagen. Bas Armagnac findes i tre varianter: VSOP, XO og Hors D`age, der også er aldersranglisten. Joÿ-Bas er fra højeste kvalitetshylde. Druerne er fra dalene i sydfrankrig, og har derfor fået masser af sol og kalkholdigt vand.

Bag huset Joÿ Bas-Armagnac står faktisk en familie fra Schweiz. De flyttede til Gers departementet og dermed Gascogne regionen. Interessen for dyrkning af vin og fremstilling af spiritus har drevet Véronique og André Gessler og deres sønner Olivier og Roland. Og kvalitet har familien forstand på - det mærkes i deres armagnac.

Joÿ Bas-Armagnac Hors-dage

Er lavet på druerne Bacco & Ugni Blanc. Lagret i 15 år på nye fade (Limousin og Gascon eg).

Hors-dage har duft og smag af træ, kakao og chokolade - mild i næsen, domineret af træet og langsomt modnet rancio - en kærtegnende smag, hvor der er træ, rancio, kakao og chokolade - mere og mere intens efterhånden som du varmer glasset! 

Varenummer: arma3837 - Kategori: . Brand: Joÿ - Bas-Armagnac

Relaterede nyheder

NavnJoÿ - Bas-Armagnac Hors D'age 15 Yo
Varenummerarma3837
Vejledende udsalgspris inkl. moms595,00 kr.
Alkoholprocent40.50
Volume0.70
OprindelseslandFrankrig