Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Borges Vintage Port 2020

Portvin
Borges Vintage Port 2020
469,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn utroligt delikat ung årgangsportvin fra Borges.

Duft

Livlig og sprudlende; frisk og meget kompleks – urteagtige harpiksnoter med eukalyptus, pebermynte, sorte blommer, brombær, ribs og lakrids.

Smag

Fyldig, kraftig og behagelig – blød og indhyllende, perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Brombær og pebermynte.

Eftersmag

Lang og vedvarende.

 

Om Produktet

Fyldig, kraftig og alligevel behagelig. Denne vin er produceret fra en enkelt høst som især markerede sig ved sin ypperlige kvalitet. Vinen er lavet på blommer af Touriga-Nacional, Touriga-Franca og Sousão typerne.

Borges Vintage Port 2020 er, som navnet antyder, en Vintage udgivelse, altså en årgangsportvin. Hvert år udvælges Borges de bedste af deres portvine til at blive vintage-udgivelser. Derpå sender de smagsprøver af disse til Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto (”Instituttet for Douro- og Portvin”, forkortet til IVDP). IVDP, som er den regulerende instans for al portvin. IVDP tager så stilling til om portvinen må erklæres for vintage. Altså er vintage portvin officielt godkendt som værende af særdeles høj kvalitet.

Smagsnoter

På næsen er den livlig, ung, frisk og yderst kompleks. I starten er der en tilstedeværelse af næsten urteagtige noter af harpiks, samt eukalyptus og pebermyntenuancer. Der er også en aroma af sorte blommer, brombær, ribs og lakrids, iblandet en yderst present blomstret nuance, som er karakteristisk for Touriga-Nacional druen.

Smagen er overdådigt fyldig, kraftig og behagelig. Der er en velbalanceret, tydelig og afrundet smag af garvesyre som indhyller munden. Der er en fantastisk balance mellem sødme og syrlighed, som i smagen overbringer en aromatisk følelse og friskhed, kun forstærket af noter af brombær og pebermynte, som forbliver i en eftersmag der er yderst vedvarende.

Om Borges

Borges blev grundlagt i 1884 af de to brødre António Nunes Borges og Francisco António Borges. De første par år var Borges (altså firmaet) hovedsageligt et handelskompagni, men med årene blev vinafdelingen mere og mere central.

Borges er særdeles kvalitetsbevidste, og i dag eksporterer de til mere end halvtreds lande over hele verden.

Varenummer: port5538 - Kategori: . Brand: Borges Portvin

Relaterede nyheder

NavnBorges Vintage Port 2020
Varenummerport5538
Vejledende udsalgspris inkl. moms469,00 kr.
Alkoholprocent19.50
Volume0.75
OprindelseslandPortugal