Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Abuelo XV Finish Collection Tawny

Rom
Abuelo XV Finish Collection Tawny
719,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikAbuelo XV Tawny er endnu et godt bud på, at Abuelo er igang med at producere verdens bedste rom. Abuelo XV Tawny er en af 3 aftapninger i XV Finish Collection. Alle 3 rom er 15 år gammel og har fået en efterlagring (finish), på et fad der tidligere har været brugt til lagring af anden spiritus.

Navnet på de 3 rom afspejler ikke blot karakteren fra fadet, men også stedet har inspireret til rommens endelig udformning.

Napoleon er Cognac fra Frankrig, Oloroso er Sherry fra Spanien og Tawny er Portvin fra Portugal.

Duft

Tydelig duft af tawny porten, sammen med vanilje og orange noter

Smag

Portvinen giver en krydret smag, hvorefter rommen overtager med de klassiske abuelo-noter: tobak, orange, vanilje og læder

Eftersmag

Lang cremet eftersmag, hvor portvinen og rommen skiftevis kommer i bølger

Kommentar

En rafineret, elegant og helt rigtig ”Single estate rom” - sukkerrørene dyrkes på egne marker, rommen destilleres på egne kolonne kedler og rommen lagres på ex bourbonfade i egne lagerhuse!

Baggrundshistorie

Rommen laves af Varela Hermanos i Panama. Deres historie strækker sig tilbage til 1908, hvor Don José Varela Blanco, en ung spansk immigrant, oprettede San Isidro sukkermøllen i byen Pesé. Den første sukkermølle i den daværende nyligt skabte Panama republik.

Byen Pesé, som selv blev oprettet i midten af det attende århundrede, ligger i en frugtbar dal i midten af Panama. Hovederhvervet i denne dal er nu dyrkning af sukkerrør, som beskæftiger mange lokale bønder.

Den moderate nedbør, de kolde nætter og fugtige dage spiller alt sammen en rolle i udviklingen og modningen af rommen. Jo større forskel i temperaturen på de meget varme dage og de kolde nætter, jo hurtigere modnes rommen og jo flere smags- og duftstoffer udvikles der. Så Abuelo romfabrikken ligger ikke tilfældigt i dette ”smørhul”.

Varenummer: rom03829 - Kategori: . Brand: Abuelo Ron Panama

Relaterede nyheder

NavnAbuelo XV Finish Collection Tawny
Varenummerrom03829
Vejledende udsalgspris inkl. moms719,00 kr.
Alkoholprocent40.00
Volume0.70
OprindelseslandPanama