Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Abuelo XV Finish Collection Napoleon

Rom
Abuelo XV Finish Collection Napoleon
719,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikAbuelo XV Napoleon er endnu et godt bud på, at Abuelo er igang med at producere verdens bedste rom. Abuelo XV Napoleon er en af 3 aftapninger i XV Finish Collection. Alle 3 rom er 15 år gammel og har fået en efterlagring (finish), på et fad der tidligere har været brugt til lagring af anden spiritus.

Navnet på de 3 rom afspejler ikke blot karakteren fra fadet, men også stedet har inspireret til rommens endelig udformning.

Napoleon er Cognac fra Frankrig, Oloroso er Sherry fra Spanien og Tawny er Portvin fra Portugal.

Duft

En afdæmpet cognac duft, som på fineste vis spiller sammen med rommen. Cognac fadet giver en krydret tørhed i duften

Smag

Vinøs, cremet og sødmefyldt, med noter af flødekaramel som spiller op mod fadets krydrede smag

Eftersmag

Mellemlang, de dybe fadnoter forsætter, men overtages af lette orange og læder noter

Kommentar

En rafineret, elegant og helt rigtig ”Single estate rom” - sukkerrørene dyrkes på egne marker, rommen destilleres på egne kolonne kedler og rommen lagres på ex bourbonfade i egne lagerhuse!

Baggrundshistorie

Rommen laves af Varela Hermanos i Panama. Deres historie strækker sig tilbage til 1908, hvor Don José Varela Blanco, en ung spansk immigrant, oprettede San Isidro sukkermøllen i byen Pesé. Den første sukkermølle i den daværende nyligt skabte Panama republik.

Byen Pesé, som selv blev oprettet i midten af det attende århundrede, ligger i en frugtbar dal i midten af Panama. Hovederhvervet i denne dal er nu dyrkning af sukkerrør, som beskæftiger mange lokale bønder.

Den moderate nedbør, de kolde nætter og fugtige dage spiller alt sammen en rolle i udviklingen og modningen af rommen. Jo større forskel i temperaturen på de meget varme dage og de kolde nætter, jo hurtigere modnes rommen og jo flere smags- og duftstoffer udvikles der. Så Abuelo romfabrikken ligger ikke tilfældigt i dette ”smørhul”.

 

Varenummer: rom03830 - Kategori: . Brand: Abuelo Ron Panama

Relaterede nyheder

NavnAbuelo XV Finish Collection Napoleon
Varenummerrom03830
Vejledende udsalgspris inkl. moms719,00 kr.
Alkoholprocent40.00
Volume0.70
OprindelseslandPanama