Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Doorly's XO Fine Old Rum Barbados

Rom
Doorly's XO Fine Old Rum Barbados
405,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikMartin Doorly stiftede rom mærket Doorlys i de tidlige 1920-ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Destilleriet hvor Doorleys blandes og lagres er Foursquare på Barbados - omkring 350 år gammel, og de ældste optegnelser antyder at den særlige rom-vin-mølle tilknyttet molasse fabrikken har været i produktion siden 1730. Destilleriet blev total renoveret i 1995, og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi. Samtidig er romproduktionen på stedet blevet erklæret 100% miljø rigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonnekedel samt lagringen, sikrer en naturlig sødme og en fyldig smag.

Rum er blevet produceret på øen Barbados i mere end 300 år, men det var først fra 1906, hvor Rum Duty Act blev vedtaget, at industrien udviklede sig, til det vi kender i dag. Før destilleredes der på plantagerne, men den nye lov betød, at destillerierne skulle have en licens, for at kunne sælge sin bulk-rom. Mange handlere i Bridgetown, inklusive Martin Doorly & Co blev tappere, og væksten begyndte. Martin Doorly udviklede sig til Doorlys Macaw Rum og blev den første flaske-rom, der eksporteredes fra øen.

Doorleys XO er husets Premium Rum - en blanding af rom der er 6 til 12 år gamle. Når blandingen er lavet, afsluttes lagringen i spanske ex oloroso sherry fade.

Denne nye version af Doorlys klassiske XO, ligger lidt højere i procent, nemlig på 43. Dette giver rommen lidt mere spice, og en skarpere fornemmelse i munden, og virker også mere olieret i munden.

Richard Seale kommenterer: "43% is the standard in Barbados. When we first came to the UK, to compete we reduced it to 40%. That was a mistake that has now been corrected.”

 

Duft

Gummi, sherry fad, krydderi – snus kraftigt – man bliver narret og tror det er en whisky med sherry finish

Smag

Stor fylde af kraftig rom og sherry nuancer, meget kompleks, vanilje og nødder

Eftersmag

Olieret, lang og sødmefyldt, spor af sherry. En meget fin balance i eftersmagen.

Kommentar

En meget afbalanceret rom - og sherrylagringen gør den meget anderledes og spændende!

 

 
Varenummer: rom04965 - Kategori: . Brand: Doorly's Rom

Relaterede nyheder

NavnDoorly's XO Fine Old Rum Barbados
Varenummerrom04965
Vejledende udsalgspris inkl. moms405,00 kr.
Alkoholprocent43.00
Volume0.70
OprindelseslandBarbados