Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Rum Nation - Guatemala XO 20th Anniversary

Rom
Rum Nation - Guatemala XO 20th Anniversary
549,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn limited edition rom i en elegant karaffel, som er lavet for at fejre 20 år med opdagelser af rom fra alle verdenshjørner. Meget lig ”Gran Reserva” i sit udtryk – men med større dybde, kompleksitet og sødme.

Duft

Honning, modne dadler, vanilje, chokolade og godt med rosin.

Smag

Honning, smørkage, rosiner, dadler, tørrede blommer, vanilje og cola. Ristede nødder og – sidst men ikke mindst – et hint af appelsin.

Eftersmag

Varm. Sød lakrids, vin og rosin.

Generelt

For at fejre Rum Nations 20 års jubilæum, har vi håndplukket nogle af de bedste og mest sødmefulde fade som indeholder denne vidunderlige rom fra Guatemala, der produceres på landets eneste destilleri - Destilleri Industrias Licoreras de Guatemala.

Rommen er lavet på melasse, der udelukkende kommer fra Guetamalanske sukkerrør. Rommen destilleres på Industrias Licoreras kolonnedestillationsapparat, hvorefter den transporteres til den nordøstlige del af Guatemala – 185 meter over havets overflade.

Der lagres rommen på hvide egetræsfade, som tidligere har indeholdt amerikansk bourbon. Området hvor lagringen foregår – Rio Hondo – er næsten tropisk, og dette giver en kraftig accelerering af modningsprocessen.

Dernæst fragtes rommen til Italien, hvor den lagres yderligere 16 måneder på Olorosso og Pedro Ximenez fade – nu i et noget køligere og mindre fugtigt klima. Denne finish er med til at give rommen et mere frugtigt og vinagtigt skær.

Smagsnoter

Duften er delikat men rig. Honningagtig og fyldt med rørsukkerens smagsrigdom. Modne dadler, vanilje, chokolade og godt med rosin.

Rommen har en yderst kompleks og cremet følelse i munden, helt uden alkoholspark. Smagen er sød – honningagtig - med noter af smørkage. Masser af frugt: rosiner, dadler, tørrede blommer, vanilje og cola. Ristede nødder og – sidst men ikke mindst – et skvis appelsin.

Eftersmagen er sødere og endnu mildere end dens yngre modstykke 'Gran Reserva'. Varm. Man mærker tydeligt sherryfadet i form af noter af vin og rosin. Derudover et tydeligt snit sød lakrids.

Hvad er Rum Nation?

Rum Nation blev grundlagt af italieneren Fabio Rossi i 1999. Ideen var at finde frem til hvert enkelte lands særlige romstil. Det førte til et mangeårigt eventyr der ledte Rossi fra små peruvianske destillerier til rom- og insektmuseer i Guadelope.

I kataloget finder man blandt andet kendte romnationer som Jamaica og Barbados, men man finder også lande, der hidtil har været totalt ukendte på det internationale marked - som eksempelvis Peru og Bougainville.

Den færdiglagrede rom købes fra udvalgte destillerier verden over, og bringes dernæst til Italien, hvor den aftappes og blendes. Hovedfokus er ophavslandets udtryk og stil, og derfor oplyses det heller ikke nødvendigvis, hvilket destilleri, aftapningen kommer fra. Et gennemløbende motiv er, at flaskerne markeres med et frimærke fra ophavslandet.

Mange års erfaring og forskning - samt en streng udvælgelsesproces - har skabt et stort udvalg af ”single rom”, der, tro mod rommens hjerte, er unik og uforglemmelig!

Varenummer: rom05293 - Kategori: . Brand: Rum Nation Rom

Relaterede nyheder

NavnRum Nation - Guatemala XO 20th Anniversary
Varenummerrom05293
Vejledende udsalgspris inkl. moms549,00 kr.
Alkoholprocent40.00
Volume0.70
OprindelseslandGuatemala