Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Rum Nation - Peruano 8 år - 35cl

Rom og Rombaseret Spiritus
Rum Nation - Peruano 8 år - 35cl
215,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn rom, der kan drikkes af de fleste – men som stadig udfordrer og byder på noget nyt.

Duft

Sød, dyb og rund. Sukkerørsjuice, flødekaramel og mælkechokolade. Derudover noter af Cola, Aperol og Campari.

Smag

Kraftig, men stadig rig på melassesødme. Noter af chokolade og sød kaffe. Et skvis af te med bergamottesmag og kandiserede frugter.

Eftersmag

Sødmefuld eftersmag med noter af honning. Alkoholen kan mærkes, men er ikke overvældende. Cremet karakter, igen med noter af Cola – og lidt krydder!

 

Om produktet

Rommen produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en velbevaret hemmelighed, hvor det var, men det er nu blevet afsløret, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo - samme destilleri, der laver Ron Millonario. 

Destilleriet blev grundlagt i 1933 og benytter en destillationskolonne, som blev sejlet over fra Skotland. Rommen modnes i tønder fra ” Heaven Hill Bourbon Distilleries” i USA og er ikke solera-lagret. Metoderne (og destillationskolonnen) er stadig de samme som dengang destilleriet blev grundlagt, og resultatet er dermed en helt igennem klassisk rom af den spanske skole.

Den lokale sukkerrørsfabrik, som leverer melasse til destilleriet, er ikke synderligt effektiv, hvilket betyder, at der er en stor del "restsukker" i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en af de væsentlige årsager til den kraftige smag, som tydeligt kommer til udtryk i flasken.

Smagsnoter

Duften er sød, dyb og rund. Duften af melasse er det første, der rammer næsen, sammen med noter af Cola, Aperol og Campari. Ikke eksplosivt men raffineret og delikat.

Kraftig smag, som virkelig gengiver sødmen fra melassen med noter af chokolade og sød kaffe. Et skvis af te med bergamottesmag og kandiserede frugter.

Sødmefuld eftersmag med noter af honning. Alkoholen kan mærkes, men er ikke overvældende. Cremet karakter, igen med noter af Cola – og lidt krydder!

Rum Nation

Rum Nation blev grundlagt af italieneren Fabio Rossi i 1999. Ideen bag var at finde frem til hvert enkelte lands særlige romstil. Det førte til et mangeårigt eventyr der ledte Rossi fra små peruvianske destillerier til rom- og insektmuseer i Guadelope.

I kataloget finder man blandt andet kendte romnationer som Jamaica og Barbados, men man finder også lande, der hidtil har været totalt ukendte på det internationale marked - som eksempelvis Peru og Bougainville.

Den færdiglagrede rom købes fra udvalgte destillerier verden over, og bringes dernæst til Italien, hvor den aftappes og blendes. Hovedfokus er ophavslandets udtryk og stil, og derfor oplyses det heller ikke nødvendigvis, hvilket destilleri, aftapningen kommer fra. Et gennemløbende motiv er, at flaskerne markeres med et frimærke fra ophavslandet.

Mange års erfaring og forskning - samt en streng udvælgelsesproces - har skabt et stort udvalg af ”single rom”, der, tro mod rommens hjerte, er unik og uforglemmelig!

Varenummer: rom05464 - Kategori: . Brand: Rum Nation

Relaterede nyheder

NavnRum Nation - Peruano 8 år - 35cl
Varenummerrom05464
Vejledende udsalgspris inkl. moms215,00 kr.
Alkoholprocent42.00
Volume0.35
OprindelseslandPeru