Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Abuelo XII Anos 'Two Oaks' 20cl

Rom
Abuelo XII Anos 'Two Oaks' 20cl
215,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn super premium rom med en blød og lidt røget elegant karakter, der nydes lige så fint helt ren eller on the rocks!

Duft

Let røg med en intens duft af egetræ, samt elegante noter af vanilje og kaffe med antydning af ristet mandel.

Smag

Intense - med unik røgfyldt sødme, samt krydderier, karamel, svesker og ristede kaffebønner med lette strejf af cola nødder.

Eftersmag

Langvarig og silkeblød.

 

Om Produktet

Abuelo XII Anos ’Two Oaks’ er en dejligt blød 12 år gammel rom, der er blevet modnet i to karakteristiske egetræsfade. Først i udvalgte ex-bourbon fade, derefter i helt nye ekstra forkullede fade af amerikansk egetræ.

Fadene tilberedes af eksperter i Napa Valley, Californien. De udvælger dem, rister dem ved 180 ° C i 60 minutter for at forsigtigt åbne træet og skruer derefter varmen op til 220 ° C for at få den dybe forkulning på 8mm, som de gerne vil have. Denne to-trins-proces, gør det muligt for rommen at trække ekstremt meget smag fra træet, og der skabes et naturligt kulfilter, der giver en usædvanligt blød eftersmag.

Abuelo XII ’Anos Two Oaks’ har vundet adskillige priser på det internationale marked. Blandt andet har den vundet vundet Dobbelt Guld ved San Francisco World Spirits Competition 2022.

Abuelo XII Anos 'Two Oaks' er udgivet ved 40% alkohol.

Smagsnoter

I duften mødes man af en let røg med en intens duft af egetræ, efterfulgt af elegante noter af vanilje og kaffe med antydning af ristet mandel.

I smagen mødes man af intense toner fra træfadet, med en unik røgfyldt sødme. Krydderier, karamel, svesker og ristede kaffebønner med lette strejf af cola nødder, der bare fortsætter og fortsætter i en lang, silkeblød eftersmag.

Om Abuelo

Abuelo er en såkaldt Single Estate Rum. Det vil sige at hele produktionen – lige fra at sukkerrørene bliver sået til at rommen hældes på flaskerne – håndteres af destilleriet.

Markerne hvor sukkerrørene vokser, er ejet af Abuelo, og både såning og høst foregår på traditionel manér ved håndkraft. Ligeså foregår gæring og destillation på egne kedler, og rommen lagres på bourbonfade i egne lagerhuse.

En helt unik lagringsmetode

Abuelos lagring er helt igennem unik indenfor romverdenen. Dette skyldes i høj grad klimaet i Pesé – den lille, frodige dal på Azuero halvøen, hvor destilleriet ligger, har moderat nedbør, kolde nætter og fugtige dage. Alle disse er med til at give rommen en helt speciel modningsproces. De forårsager nemlig, at rommen får en usædvanligt høj andel Angel’s Share. Angel’s Share (”Englenes Andel”) er den mængde af spiritus, der hvert år fordamper som del af modningsprocessen. I Panama er den oppe på hele 10%! Ligeså reduceres alkoholprocenten også med ca. 1% årligt, så man har altså at gøre med en hastig reduktion af den rom, der er inde i fadet.

For at opveje dette, anvender man den såkaldte ’Vintage Pallet’ metode. Her genopfylder man fadene hvert andet år med rom fra andre fade fra samme batch. Altså sikrer man sig, at fadene forbliver nogenlunde fyldte – og at de fortsat har samme alder!

Varenummer: rom05604 - Kategori: . Brand: Abuelo Ron Panama

Relaterede nyheder

NavnAbuelo XII Anos 'Two Oaks' 20cl
Varenummerrom05604
Vejledende udsalgspris inkl. moms215,00 kr.
Alkoholprocent40.00
Volume0.20
OprindelseslandPanama