Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Abuelo XII Anos 'Three Angels'

Rom
Abuelo XII Anos 'Three Angels'
629,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn mere kraftfuld og intens udgave af den prisvindende Abuelo XII Anos ”Two Oaks”.

Duft

Ristet hasselnød, sødt krydderi og eksotiske frugter, med et strejf af læder, mørk chokolade og ristede kaffebønner.

Smag

Intens – det brændte egetræsfad skinner tydeligt igennem – vanilje, honningsødme og lækre tørrede frugter.

Eftersmag

Langvarig, krydret og røget – med noter af kakaobønner.

 

Om Produktet

Abuelo XII Anos ”Three Angels” er en single estate rum fra Ron Abuelos destilleri i Panama. Denne dybe og elegante udgivelse er – lig sin lillesøster Abuelo XII Anos ”Two Oaks” - en blanding af dobbelt-lagrede 12 års rom, som først lagres i bourbonfade af hvid amerikansk eg, dernæst i ekstra-brændte nye egefade. Til forskel fra ”Two Oaks” er denne udgivelse taget udelukkende fra fadene på den øverste række på Ron Abuelos vintage pallet varehuse.

På den øverste række når temperaturen helt op på 35°C. Dette resulterer i at angel’s share (den procentdel af whiskyen der fordamper hvert år) når op på hele 15% - til sammenligning er angel's share i Skotland kun på ca. 3%. Denne exceptionelt høje angel's share er inspirationen bag navnet Three Angels. Ekstreme daglig skift i temperatur og luftfugtighed resulterer i en rom med ekstraordinær kompleksitet og smag. Derudover er ”Three Angels” også tappet ved højere alkoholstyrke end Ron Abuelos andre udgivelser, hvilket perfekt komplimenterer den mere intense smag.

Three Angels er en variation af den prisvindende Abuelo XII Anos ”Two Oaks”, som blandt andet har vundet Dobbelt Guld ved San Francisco World Spirits Competition 2022.

Abuelo XII Anos ”Three Angels” er udgivet ved en ABV på 43%.

Smagsnoter

I duften mødes man af liflige noter af ristet hasselnød, sødt krydderi og eksotiske frugter, med strejf af læder, mørk chokolade og ristede kaffebønner.

Ved smagning er der en intens og meget dyb smag som uden tvivl stammer fra det brændte egetræsfad. Denne efterfølges af eksplosioner af vanilje og honningsødme, lækre tørrede frugter, såsom svesker og kokosnød, som slutter af med en langvarig, krydret og lettere røget eftersmag af kakao.

Om Abuelo

Abuelo er en såkaldt Single Estate Rum. Det vil sige at hele produktionen – lige fra at sukkerrørene bliver sået til at rommen hældes på flaskerne – håndteres af destilleriet.

Markerne hvor sukkerrørene vokser, er ejet af Abuelo, og både såning og høst foregår på traditionel manér ved håndkraft. Ligeså foregår gæring og destillation på egne kedler, og rommen lagres på bourbonfade i egne lagerhuse.

En helt unik lagringsmetode

Abuelos lagring er helt igennem unik indenfor romverdenen. Dette skyldes i høj grad klimaet i Pesé – den lille, frodige dal på Azuero halvøen, hvor destilleriet ligger, har moderat nedbør, kolde nætter og fugtige dage. Alle disse er med til at give rommen en helt speciel modningsproces. De forårsager nemlig, at rommen får en usædvanligt høj andel Angel’s Share. Angel’s Share (”Englenes Andel”) er den mængde af spiritus, der hvert år fordamper som del af modningsprocessen. I Panama er den oppe på hele 10%! Ligeså reduceres alkoholprocenten også med ca. 1% årligt, så man har altså at gøre med en hastig reduktion af den rom, der er inde i fadet.

For at opveje dette, anvender man den såkaldte ’Vintage Pallet’ metode. Her genopfylder man fadene hvert andet år med rom fra andre fade fra samme batch. Altså sikrer man sig, at fadene forbliver nogenlunde fyldte – og at de fortsat har samme alder!

Varenummer: rom05606 - Kategori: . Brand: Abuelo Ron Panama

Relaterede nyheder

NavnAbuelo XII Anos 'Three Angels'
Varenummerrom05606
Vejledende udsalgspris inkl. moms629,00 kr.
Alkoholprocent43.00
Volume0.70
OprindelseslandPanama