Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Rum Nation Rare Rums - Versailles 16 år 2007-24 Ex. P/W Cask

Rom
Rum Nation Rare Rums - Versailles 16 år 2007-24 Ex. P/W Cask
1.629,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn fedmefuld, kraftig og yderst kompleks rom fra British Guyana!

Duft

Sødmefuld og let krydret - med agave, let røg, overmoden ananas og papaja. Ganske kompleks!

Smag

Tør, olieret og elegant -  med havsalt, syrlige bolsjer og tørvenoter.

Eftersmag

Lang – med eukalyptus og stjerne anis.

 

Om Produktet

Versailles 2007-24 Ex Peated Whisky Cask er destilleret i en traditionel wooden pot still, og har derefter haft en lang modningsproces, afsluttet med en ekstralagring på fade som tidligere har indeholdt røget skotsk whisky. Som et resultat er denne rom yderst fyldig og kompleks.

Denne small batch rom fra Guyana er kun produceret i et begrænset omfang af 1136 flasker, rommen er lagt på flaske ved 58,2% alkohol.

Smagsnoter

I næsen mødes man af Agave og let røgede noter – som en god mezcal. Nok et resultat af lagring på røgede whiskyfade. Dog kan man stadigt dufte, at det er en rom der er tale om. Overmoden ananas og papaja, sødmefuld og med mild krydderi. Ganske kompleks.

I smagen er tørvenoterne tydelige. Tør, med havsalt med syrlige bolsjer. Guyanarommens karakteristiske olierede fedme er til stede, ligeså den elegance som er karakteristisk for Versailles-kedlens destillater.

Eftersmagen er lang, med noter af eukalyptus og stjerne anis, der særligt ligger sig langs kanten af tungen.

Om Versailles

Det hedengangne Versailles destilleri blev grundlagt i det daværende Britisk Guyana helt tilbage i midten af 1700-tallet, men de første mange år af sin eksistens fungerede den udelukkende som en kaffeplantage. I løbet af 1800-tallet begyndte Versailles-plantagen dog også at dyrke sukkerrør, og derfra gik der ikke længe til at romproduktionen begyndte.

Versailles var et af Guyanas mindste destillerier, og producerede rom helt frem til 1975, hvor det blev tvunget til at lukke. I 1977 opkøbte Enmore destilleriet Versailles’ gamle wooden pot still. Da Enmore lukkede i 1993 gik kedlen videre til Uitvlugt, og da Uitvlugt lukkede i 2000 gik kedlen videre til Guyanas eneste tilbageværende romdestilleri – Diamond Distillery. Diamond Distillery bruger stadig Versailles’ 250 år gamle trækedel til produktion af romspiritus, og navngiver ofte udgivelser efter kedlen. Rom som er produceret på Versailles kedlen er kendetegnet ved at være fyldige og yderst aromatiske, og Versailles rom er højt værdsat iblandt romentusiaster for sin yderst særprægene smag og duft.

Om Rum Nation

Rum Nation blev grundlagt af italieneren Fabio Rossi i 1999. Ideen var at finde frem til hvert enkelte lands særlige romstil. Det førte til et mangeårigt eventyr der ledte Rossi fra små peruvianske destillerier til rom- og insektmuseer i Guadelope.

I kataloget finder man blandt andet kendte romnationer som Jamaica og Barbados, men man finder også lande, der hidtil har været totalt ukendte på det internationale marked - som f.eks. Peru og Bougainville.

Den færdiglagrede rom købes fra udvalgte destillerier verden over, og bringes dernæst til Italien, hvor den aftappes og blendes. Hovedfokus er ophavslandets udtryk og stil, og derfor oplyses det heller ikke nødvendigvis, hvilket destilleri, aftapningen kommer fra. Et gennemløbende motiv er, at flaskerne markeres med et frimærke fra ophavslandet.

Mange års erfaring og forskning - samt en streng udvælgelsesproces - har skabt et stort udvalg af ”single rom”, der, tro mod rommens hjerte, er unik og uforglemmelig!

Rare Rums

Rare Rums er en underafdeling i Rum Nation. Hver Rare Rums udgivelse er en Small Batch aftapning med destillerinavn, fadbeskrivelse og individuelt nummererede flasker, altid på fadstyrke. Se mere om serien om et par sider.

Tiderne har dog ændret sig – kendere kræver mere viden om hver flaske: destillerinavn, styrke, blandingsforhold, lagringsform og fadtype. Derudover er der en stigende interesse for mere og mere særpræget rom. Rommen skal ikke bare være af højeste kvalitet og fra øverste hylde – den skal være anderledes!

Rare Rums er Rum Nations tilbud til den kræsne kunde. Hver udgivelse er en small batch-aftapning, hver flaske er individuelt nummereret, og bærer både destilleriets navn og fadets nummer. Derudover kommer flaskerne med en elegant glastop i stedet for den sædvanlige korkprop, samt et elegant gaverør.

Vi kommer løbende med nye udgivelser i Rare Rums serien, er du interesseret i at vide hvad og hvornår, er det en god idé at holde et vågent øje på vores nyhedsfeed.

Varenummer: rom06115 - Kategori: . Brand: Rum Nation Rom

Relaterede nyheder

NavnRum Nation Rare Rums - Versailles 16 år 2007-24 Ex. P/W Cask
Varenummerrom06115
Vejledende udsalgspris inkl. moms1.629,00 kr.
Alder16
Alkoholprocent58.20
Volume0.70
Casknr16/17/18/21
OprindelseslandFrankrig