Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Dos Maderas Atlantic

Rom
Dos Maderas Atlantic
299,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne udgivelse fra Dos Maderas har efter 5 års lagring i Caribien fået yderligere ét års lagring i Spanien på  gamle sherryfade.

Duft

Meget velafbalanceret – noter af egetræ og krydderi, vanilje, honning, karamel og ristede nødder.

Smag

Elegant og silkeblød – egetræ og krydderi, vanilje, honning, karamel og ristede nødder.

Eftersmag

Middellang – med et let strejf af rosiner

 

Om Produktet

Dos Maderas Atlantic er et blend af 5 årig rom fra Barbados og 5 årig rom fra Guyana. Efter sammenblanding er rommen blevet fragtet til William & Humberts bodega i Jerez i det sydlige Spanien, hvor den er lagret yderligere et år på gamle fade som tidligere har indeholdt sødmefuldt Pedro Ximenez sherry.

Dos Maderas Atlantic er lagt på flaske ved 37,5% alkohol.

Smagsnoter

Meget velafbalanceret i både duft og smag, med noter af egetræ, krydderi, vanilje, honning, karamel og ristede nødder. I eftersmagen finder man derudover et let strejf af rosiner, uden tvivl et resultat af lagring på Pedro Ximenez fade.

Dos Maderas

Dos Maderas er et lykkeligt ægteskab mellem tre landes samlede visdom – rommen produceres i Barbados og Guyana, hvor den lægges på fade og lagres i nogle år. Dernæst fragtes den til Spanien, hvor den lagres yderligere nogle år af William & Humbert, der er eksperter indenfor sherry og lagring af spiritus.

Navnet ’Dos Maderas’ er spansk, og betyder ”To slags træ”. Dette er en reference til lagringsmetoden, hvor rommen lagres af to omgange: Først lagres den nogle år i Caribien, hvor de tropiske klima indgyder rommen med en kraftig og utroligt karakterfuld smag. Dernæst transporteres den til Spanien, hvor den lagres yderligere nogle år på nøje udvalgte sherryfade, hvilket tilføjer sødme og balance til den vilde caribiske tropekraft.

Samme er også årsagen til flaskernes noget spøjse navne ”5+5 år”, ”5+3 år” osv. De henviser til hvor mange år den er lagret i henholdsvis Caribien og Spanien.

Om William & Humberts Bodega


Williams & Humbert blev stiftet i 1877 af Alexander Williams sammen med sin svoger Arthur Humbert.

Allerede fra dag ét har virksomheden koncentreret sig om at internationalisere sine sherry-produkter. Flagskibet Dry Sack, som blev et registreret varemærke i USA helt tilbage i 1906, er nu et velkendt mærke på mange hoteller, barer og restauranter rundt om i hele verden.

Virksomheden deltog også i starten af 1930’erne i at oprette den første Denominacion de Origen (en form for kvalitetsstempel) af sherry i Spanien. Virksomheden ejes fuldt ud af Medina familien fra Jerez, som i 1994 opkøbte det berømte spanske brandyhus - Gran Duque D'Alba.

William & Humbert har i dag over 350 hektarer første klasses vinmarker i Jerez. Det er den største Bodega i Europa under et enkelt tag. Bodegaen huser over 55.000 amerikanske egetræsfade, der bruges til lagring af sherry, brandy og rom.

Varenummer: rom06132 - Kategori: . Brand: Dos Maderas

Relaterede nyheder

NavnDos Maderas Atlantic
Varenummerrom06132
Vejledende udsalgspris inkl. moms299,00 kr.
Alkoholprocent37.50
Volume0.70
OprindelseslandGuyana