Armorik Single Malt 'Mac Y Selection'

Armorik Single Malt 'Mac Y Selection'


Som de kvalitetsbevidste håndværkere man er på Distillerie Warenghem, var det ikke svært at vælge et distilleri til den næste Mac Y Selection.

Vi valgte et sammarbejde hvor de kunne præsentere deres viden om det lokale liv og naturen i Bretagne. I samarbejde med en lokal bødker, har man frembragt en række unikke bretonske egetræsfade. Heri lagres Mac Y Selection i en række år, inden den afsluttes på Cask Strength 55%. Den aftappes uden filtrering og tilsætning af farve.

Duften er frugtig og elegant, med friske citrus og æblenoter, der fremhæves af en salt duft af flødekaramel. Smagen har vægt af elegante træindtryk, der hurtigt skifter til noter af korn og malt, alt sammen med en bemærkelsesværdig fyldighed. Afslutningen er aromatisk med klare indtryk af honning og forlænges af kornsmagen og behagelige maritime indtryk.

Cask Strength – eller fadstyrke whisky, som det rettelig hedder på dansk, er en helt speciel sportsgren indenfor whisky. Kigger man historisk på det, så er det den originale måde at få whisky på. Man brugte oprindeligt træfade til opbevaring af den brændte spiritus, da det var den eneste type beholder man havde ved hånden. Det var før plastic, glasflasker og rustfri ståltanke – og man hældte ikke vand i for at fortynde sin dram, før umiddelbart inden den skulle drikkes. Der var jo ingen grund til at slæbe rundt på vand – hverken selv, eller på transporthestens ryg. I dag betragtes fadstyrkewhisky som det ultimative for en maltwhiskyentusiast. Man får whiskyen direkte fra fadet, uden at nogen har filtreret, fortyndet, eller tilført den farve – så man kan selv bestemme hvordan den skal serveres. Skal den have lidt vand eller drikkes som den er? Prøv den altid ufortyndet til at begynde med, og giv den så en enkelt dråbe, for at se hvordan den ændrer sig. Så ved du det, til en anden gang.

Billede på vej...
Armorik Single Malt 'Mac Y Selection'

Produktdata

Varenummersmal4399
Alkoholprocent55.00
Volume0.70
OprindelseslandFrankrig
Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2019