Armorik Single Malt Classic

Miniature alle
Armorik Single Malt Classic
35,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDestilleriet Warenghem har skabt den allerførste bretonske Single Malt Whisky: Armorik. Beliggende på Bretagnes nordlige kyst, som i folkemunde bliver kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter. Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år.

Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.
I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.

Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.

Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.

Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.

Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

Armorik Single Malt Classic, er som navnet antyder er hjørnestenen i firmaets whiskyportefølje, og præsenterer det bedste kældrene kan frembringe. Den er stukket sammen af whisky af forskellig alder, der er lagret på sherry- og bourbonfade.

Næse: Duften er fyldig og elegant, med toner af tørrede frugter, hasselnødder og ristet brød.

Smag: Smagen begynder frugtigt og afslører derefter langsomt sin kompleksitet, igen med tørrede frugter, med korn og med krydderier.

Eftersmag: En lang og krydret afslutning med måske en antydning af kystpræg.

Varenummer: smal4407 - Kategori: . Brand: Armorik French Whisky Breton
NavnArmorik Single Malt Classic
Varenummersmal4407
Vejledende udsalgspris inkl. moms35,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.05
OprindelseslandFrankrig