Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Speybridge 2012-22 Sherry Finish PX W&M

Whisky
Speybridge 2012-22 Sherry Finish PX W&M
529,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn delikat Speyside-whisky til dem, der elsker en tør Speyside whisky med masser af sherrynoter.

Duft

Markant duft af mel og brød, samt et mørkt, jordligt skær.

Smag

Ganske tør – sherryvin, kirsebær, rosiner, marcipan, nødder og ristet brød.

Eftersmag

Lig smagen

 

Generelt

En krydret og frisk whisky fra et hemmeligt (men yderst traditionsrigt) destilleri i hjertet af Speyside, en region som er berømt for sine maltede og tørre whiskyer. Speyside-whisky fungerer allerbedst når den lagres på sherryfade, og derfor har Wilson & Morgan valgt at give denne udgivelse en 20-måneder lang finish på Pedro Ximenez-fade. Med andre ord er whiskyen efter den sædvanlige lagring på fad, blevet hældt over på et nyt fad for at få et par yderligere måneder af lagring.

Smagsnoter

Finishen har fungeret utroligt godt – på trods af valget er whiskyen langtfra oversød og frugtig. Tværtimod er den ganske tør, med noter af kirsebær, samt syrlig rosin og marcipan.

Duften har markante noter af mel, brød og kornmark, derudover er der også et mørkere og mere jordligt islæt, der leder én til at tro, at whiskyen er ældre end den faktisk er.

Sherryen træder allertydeligst frem i smagen, der er yderst vinagtig, meget legende, med nødder og et skær af ristet brød.

Hvad er Wilson & Morgan Barrel Selection?

”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)

Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.

Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Fadene opbevares verden over, bl.a. i Japan, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.

Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:

”Stol på din gane og dit instinkt!”

Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!

Varenummer: smal5370 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnSpeybridge 2012-22 Sherry Finish PX W&M
Varenummersmal5370
Vejledende udsalgspris inkl. moms529,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.70
OprindelseslandSkotland