Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Writers' Tears - Marsala Cask Finish

Whisky
Writers' Tears - Marsala Cask Finish
549,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne frugtige blanding af Irish Single Malt Whiskey og Irish Single Pot Still Whiskey er kun blevet forbedret yderligere ved finish på Marsala vinfade.

Duft

Gylden sirup og danske sommerfrugter.

Smag

Kandiseret æble, kryddernødder og honning.

Eftersmag

Lang, varm og sød – som sommeren på Siciliens strande.

 

Om Produktet

Writers’ Tears Copper Pot Marsala Cask Finish er irsk whiskey, der i sandhed er unik. En exceptionel kobling af Single Malt og Single Pot Still Irish Whiskey, med et blandingsforhold på godt 30% Single Malt og 70% Single Pot Still (det omvendte af ”The Irishman – The Harvest”). Efter lagring har whiskeyen fået yderligere 12 måneders finish på Marsala vinfade fra Florio vingården i Sicilien.

Aftapningen er tredobbelt destilleret, unpeated og er hverken chill filtered eller tilsat farve. Flasken har et alkoholindhold på 45%.

Smagsnoter

På næsen mødes man af en rig duft af gylden sirup, samt jordlige noter og danske sommerfrugter – æbler, pærer, kirsebær og blommer. Ved smagning fornemmer man kandiserede æbler og honning, samt pot still whiskeyen i form af krydrede nøddenoter. Marsalaens indflydelse mærkes i eftersmagen, gennem en uforlignelig sødme, men denne afbalanceres til perfektion af den irske whiskey, der medbringer noter af korn, frugter og krydderi.

Om Walsh Whiskey

Walsh Whiskey er en familievirksomhed dedikeret til genoprettelsen af Irsk Whiskey.

Irsk Whiskey (som man staver med et ’e’) har haft et par hårde århundreder – engang var den grønne ø den største whisky-producent i verden, og irlænderne holder stadig på at det var dem - og ikke skotterne - der opfandt den gyldne drik. Men grundet en langvarig række problemer – så som hungersnød, Forbudstiden og en uvillighed til at omstille sig et skiftende marked – undergik den Irske Whiskeybranche en gradvis men fatal kollaps, med det resultat at der i 1970 kun var to aktive destillerier tilbage på hele øen!

Heldigvis er vinden (langt om længe) begyndt at vende sig for den Irske Whiskey, og mange nye destillerier springer i disse dage frem over hele øen. Walsh Whiskey, der blev grundlagt i 1999 af ægteparret Bernard og Rosemary Walsh, har sat sig for at være bannerførere for denne irske whiskeyrenæssance. Det gør de blandt andet med deres to produktlinjer af Irsk Whiskey – Writer’s Tears og The Irishman.

”Vores filosofi er forankret i familiemottoet, som lyder: ’Never Say Die’ – hvis det ikke lykkes første gang, fortsætter vi, indtil det gør.”

Om Writers’ Tears

Writers’ Tears (’Forfattertårer’) er inspireret af det historiske bånd der var mellem den irske kunstnerstand og whiskeyen under den irske guldalder i det 19. århundrede frem til starten af det 20. århundrede.

Dengang var Irland størst og bedst – både når det kom til whisky, og når det kom til litteratur, poesi og dramatik. Store kunstnere og litterære giganter som George Bernard Shaw, Oscar Wilde, W.B. Yeats, Lady Gregory, James Joyce, Samuel Beckett og Bram Stoker var velkendte på de lokale værtshuse, hvor de uden tvivl drog rigeligt med inspiration fra de gyldne whiskeydråber, de fandt der. Det siges, at de nød whiskeyen i så høj en grad, at selv deres tårer var af whiskey - hvoraf navnet til dette brand opstod.

Walsh Whiskeys Writers’ Tears er en anmelderrost og prisvindende version af den traditionelle irske whiskey fra det 19. århundrede. Et unikt udtryk med en rig historie.

Kan absolut anbefales til enhver kunstner derude som higer efter kreativ inspiration!

Varenummer: smal5428 - Kategori: . Brand: Writers Tears Irish Whiskey

Relaterede nyheder

NavnWriters' Tears - Marsala Cask Finish
Varenummersmal5428
Vejledende udsalgspris inkl. moms549,00 kr.
Alkoholprocent45.00
Volume0.70
OprindelseslandIrland