Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak

Whisky
Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak
589,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutik



Denne udgivelse i den eksperimentelle Cù Bòcan serie fra Tomatin har været lagret på nye fade af Andesegetræ – resultatet er en ganske unik og yderst eksotisk whisky!

Duft

Frisk og elegant – med krydderi og harpiks.

Smag

Afrundet, blød og sødmefuld.

Eftersmag

Lang, røget og mørk.

 

Om Produktet

Muligvis den første skotske single malt som har være modnet i fade lavet af Colombiansk Quercus humboldtii (Andesegetræ)

Andesegetræ er (som navnet antyder) egetræ som findes i Andesbjergene. Træsorten vokser i et højdelag af hele 3500-4000 meter. Den findes i kolde og utroligt fugtige tropeklimaer, og fældes på bæredygtig vis højt i Cordillera regionen. Lagring på andesegetræ giver whiskyen en yderst aromatisk og floral smag (appelsinblomster og roser), samt en eksotisk og frugtig note (mango, papaja og passionsfrugt).

Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak blev destilleret i december 2011, og blev til en start modnet i refill Amerikan oak hogshead fade, indtil den i juni 2021 blev hældt over på Andesegetræsfade. Efter lidt over et års modning på disse fade blev den tappet på flasker. Trods denne relativt korte ekstramodning har Andesegetræet alligevel haft en massiv indflydelse på whiskyens smagsprofil. Og man kan her smage en helt igennem unik (og lækker!) whisky.

Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak er aftappet ved en ABV på 46%.

Smagsnoter

Man mødes af en helt utrolig mængde urter i duften – med en parfumeret aroma af ylang-ylang, nellike og eukalyptus, der langsomt går over i sødmefulde noter af hvid chokoladepraliné og citronkage. Blandingen af andesegetræets unikke kvaliteter og Cù Bòcans lette røgprofil har affødt noter af ristet kryddernellike, røget muskatnød og kreosot.

I smagen forøges samspillet mellem de sødmefulde noter og røgen samt krydderiet, hvilket resulterer i en smag af lejrbålsgrillede bananer, karamelknas, kryddernellike og vanilje. Urtenoterne som var så prominente i duften, er mere tilbageholdende, der til sidst går over i en lang, varm eftersmag med mild fenol og krydderi.

Om Cù Bòcan

Helvedeshunden Cù Bòcan ses ikke ofte – men når det sker, er det altid en voldsom oplevelse!

Sidste gang nogen så hunden, var da en destillerimedarbejder fra Tomatin var ude at gå en sen aftentur alene. Pludseligt opdagede han, at han blev forfulgt af et stort sort bæst med blottede tænder og med røg stående ud af de blafrende næsebor. Stik imod al fornuft var destillerimedarbejder så draget af tanken om at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den – kun for at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.

Cù Bòcan destilleres på Tomatin Distillery, og er destilleriets røgede, eksperimentelle afdeling. Whiskyens smag og udformning er inspireret af den røg, der kom ud af helvedeshundens blafrende næsebor.

Det kan godt være, at hunden og historien er skræmmende, men whiskyen er helt igennem en Tomatin whisky - delikat!

Om Tomatin

Tomatin Distillery har efter sigende rødder helt tilbage til middelalderen, hvor der blev brygget spiritus på egnen.  Officielt blev destilleriet dog først grundlagt i 1897 under navnet: ”Tomatin Spey Distillery Co Ltd.”

Helt frem til slutningen af 70’erne gik firmaet under mottoet ”Størst!”, og havde hele 23 stills i produktion. Størstedelen af deres whisky blev dog solgt til andre destillerier til anvendelse i blends, og dermed var det ikke kvaliteten, der var i højsædet.

80’erne var dog en hård tid for den skotske whisky-branche, og det gik heller ikke godt for Tomatin. I 1987 blev det skræntende firma opkøbt af japanske investorer, og nu kom der nye boller på suppen – nu blev mottoet nemlig skiftet fra ”Størst!” til ”Bedst!”

Missionen lader til at være godt på vej - I dag laver Tomatin en lang række kvalitetsprodukter, både i form af Single Malt og Blended Whisky, og de leverer til over 50 internationale markeder.

Varenummer: smal5653 - Kategori: . Brand: Cù Bòcan Whisky

Relaterede nyheder

NavnTomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak
Varenummersmal5653
Vejledende udsalgspris inkl. moms589,00 kr.
Alkoholprocent46.00
Volume0.70
CasknrCreation #5
OprindelseslandSkotland