Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Westport 18 yo. 2004 -22 Sherry Wood W&M

Whisky
Westport 18 yo. 2004 -22 Sherry Wood W&M
1.349,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn gammel whisky, lagret udelukkende på Oloroso-sherryfade. Dette er en eksklusiv cask strength blended malt til enhver, der elsker Highland whisky.

Duft

Afslappet og blød – rødvinsnoter, nøder, rosiner, kastanjehonning.

Smag

Rund og fyldig – vinøs, syrlig og rosinsød, med pepper, og sommerbær (kirsebær, jordbær, blommer).

Eftersmag

Tanninrig og stram; men afbalanceret. Fyldig; men rund.

 

Om Produktet

Den mest imponerende af Wilson & Morgans Westport udgivelser fra det nordlige Højland. Ligesom andre Westport-udgivelser er denne teknisk set en blended malt – men lad ikke dette narre dig. Vi har her at gøre med en yderst delikat whisky, der har tilbragt en lang modningsperiode udelukkende på sherryfade.

Westport 18YO har efter lagring på Refill Olorosso Sherryfade fået yderligere en periodes finish1st fill Oloroso-fade. Derudover er den tappet ved en Cask Strength styrke på 57,4%– det vil sige uden tilsætning af vand.

Smagsnoter

Allerede på den dybe røde farve kan man se, at dette er en whisky af den gamle skole. Og allerede ved første duften eller smagning får man det bekræftet. Aromaen - er ganske givet meget vinøs og nødet, men den bliver aldrig skarp, sur eller kras. Tværtimod er den blød, afslappet, rosinagtig og fyldt med kastanjehonning. Den dufter ikke blot moden, men decideret lækker!

Den samme fyldighed, afrundethed og rosinsødme findes også ved smagning: smagen er vinøs, og langsomt træder pebrede tanninnoter frem, om end de forbliver indhyllet i et silkeslør. Saftig, frugtig (med kirsebær, jordbær og tørrede blommer), med den helt rigtige mængde syrlighed til at stikke i tungen.

Eftersmagen ligger i et lidt mere tanninrigt, stramt og fyldigt leje, men forbliver alligevel afbalanceret og rund.

Om Wilson & Morgan

”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)

Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.

Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Fadene opbevares verden over, bl.a. i Japan, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.

Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:

”Stol på din gane og dit instinkt!”

Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!

Om Westport

Historien om Westport er en ret spøjs én – dette ”destilleri” optræder udelukkende på udgivelser fra uafhængige aftappere. Årsagen til dette er, at Westport slet ikke er et destilleri: Det er i virkeligheden et brandnavn, som Glenmorangie anvender, når de sælger deres whisky til uafhængige aftappere.

Årsagen til dette er, at Glenmorangie ikke vil have, at navnet på deres destilleri skal være til at finde på andre produkter end dem, de selv udgiver.

Derudover tager de også et yderligere skridt, for at forhindre uafhængige aftappere i at konkurrere med dem – den whisky, som Glenmorangie sælger gennem Westport brandet, er blevet blendet med whisky fra Glen Moray destilleriet. Dermed kan de uafhængige aftappere ikke længere udgive den som Single Malt , da noget af whiskyen stammer fra et andet destilleri!

Man må dog ikke misforstå dette som, at Glenmorangie saboterer Westport, for det viser sig faktisk, at de to destilleriers whisky komplimenterer hinanden helt henrivende. Dermed er udgivelser under Westport navnet ganske populære – og altid af høj kvalitet!

Varenummer: smcs5458 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnWestport 18 yo. 2004 -22 Sherry Wood W&M
Varenummersmcs5458
Vejledende udsalgspris inkl. moms1.349,00 kr.
Alkoholprocent57.40
Volume0.70
Casknr#90051-52
OprindelseslandSkotland