Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Glenrothes 25 y.o. 1997-22 Sherry Finish Px W&M

Whisky
Glenrothes 25 y.o. 1997-22 Sherry Finish Px W&M
3.579,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne meget gamle Speyside whisky har fået 18 måneders finish i 2nd fill Hogshead Pedro Ximenez sherryfade, og er derpå blevet tappet ved fadstyrke på 54,8% i et ganske lille antal af 499 flasker.

Duft

Yderst kompleks – vinøs, men også med røde æbler, hindbær, ferskner og appelsiner, samt egetræ og lakridsrod.

Smag

Lige så yderst kompleks – med noter af mandelkage, rosiner og et strejf af kaffe.

Eftersmag

Overraskende nok yderst krydret – med noter af egetræ og sødmefuld marcipan.

 

Om produktet

Blot 18 måneders finish på second fill Pedro Ximenez sherryfade var prikken over i’et på denne allerede fantastiske gamle Speysider! Glenrothes 25 YO 1997-22 Sherry Finish PX W&M er en yderst kompleks og nuanceret 25-årig whisky.

Glenrothes 25 YO 1997-22 er udgivet ved fadstyrke med en ABV på 54,8%.

Smagsnoter

Som forventet af den høje alder og lagring på sherryfad er duften på denne whisky utroligt kompleks: vinøs, men også med røde æbler, kirsebær, ferskner og appelsiner. Dog er der her ikke blot tale om en simpel frugtskål – der er også noter af egetræ (som at gå ind på et gammelt bibliotek) og lakridsrod.

Samme kompleksitet findes også i smagen – med en sherrysmag af den gamle skole: på en gang tør, men også kraftig, med en fascinerende og meget klassisk harskhed som man ikke rigtigt finder i whiskyer længere. Ligeså er der også masser af mandelkage, rosin og et strejf af kaffe.

Overraskende nok er eftersmagen utroligt krydret! Her finder man også noter af egetræ og en sødmefuld note af marcipan.

Hvad er Wilson & Morgan Barrel Selection?

”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)

Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.

Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Fadene opbevares verden over, bl.a. i Japan, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.

Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:

”Stol på din gane og dit instinkt!”

Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!

Om Glenrothes

Glenrothes Distillery blev grundlagt helt tilbage i 1878, og er dermed en af de gamle hunde indenfor skotsk whisky. Destilleriet har sidenhen kørt nærmest kontinuerligt, med enkelte nedlukninger grundet brand og økonomiske kriser.

I dag er Glenrothes et yderst prestigefyldt destilleri, og er kendt for sine Vintage udgivelser, hvor whisky på tværs af årgange blandes og udgives i et yderst begrænset omfang. Derudover kan man kende destilleriets flasker på deres noget spøjse og minimalistiske form.

Varenummer: smcs5623 - Kategori: .

Relaterede nyheder

NavnGlenrothes 25 y.o. 1997-22 Sherry Finish Px W&M
Varenummersmcs5623
Vejledende udsalgspris inkl. moms3.579,00 kr.
Alder25
Alkoholprocent54.80
Volume0.70
OprindelseslandSkotland