Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Writers' Tears - Cask Strength 2023

Whisky
Writers' Tears - Cask Strength 2023
1.179,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikEn yderst eksklusiv og lækker cask strength sammenfletning af Single Pot Still og Single Malt Irish Whiskey, der tilmed gør sig utroligt godt ud på hylden. Writers’ Tears Cask Strength 2023 er den absolutte top af irsk whiskey!

Duft & Smag

Sødmefuld, nøddeagtig og krydret – med saltet karamel, mandler, blomsternoter og ristede hasselnødder.

Eftersmag

Dyb og utroligt langvarig – Noter af ristet egetræ og ingefærkrydderi.

 

Om Produktet

Dette års udgivelse af Writers' Tears cask strength er landet.

En exceptionel kobling af gammel Single Malt og gammel Single Pot Still Irish Whiskey, med et blandingsforhold på godt 30% Single Malt og 70% Single Pot Still (det omvendte af ”The Irishman – The Harvest”). En veritabel eksplosion af smag og karakter. Kun de fineste destillator af Single Pot Still og Single Malt er anvendt i denne årgang, der har været lagret på nøje udvalgte Amerikanske egefade som tidligere har indeholdt bourbon. Denne eksklusive, smagfulde og fyldige aftapning udkommer kun i et meget begrænset omfang, og med individuelt nummererede flasker.

2023-udgaven er triple distilled, non-chill filtered og aftappet ved 54,8% ABV i et antal af 6050 flasker, hvoraf blot 30 er landet i Danmark.

Smagsnoter

Sid en rum tid og nyd denne whiskey – den har en masse at fortælle dig. Lag af sødme smelter bort for at afsløre nødder og krydderi. Mandler dyppet i saltkaramel danser med søde blomstrede noter og liflig ristet hasselnød. Ristet egetræ og ingefærkrydderi afslører en dybde som forbliver længe efter at whiskyen er slugt.

Om Walsh Whiskey

Walsh Whiskey er en familievirksomhed dedikeret til genoprettelsen af Irsk Whiskey.

Irsk Whiskey (som man staver med et ’e’) har haft et par hårde århundreder – engang var den grønne ø den største whisky-producent i verden, og irlænderne holder stadig på at det var dem - og ikke skotterne - der opfandt den gyldne drik. Men grundet en langvarig række problemer – så som hungersnød, Forbudstiden og en uvillighed til at omstille sig et skiftende marked – undergik den Irske Whiskeybranche en gradvis men fatal kollaps, med det resultat at der i 1970 kun var to aktive destillerier tilbage på hele øen!

Heldigvis er vinden (langt om længe) begyndt at vende sig for den Irske Whiskey, og mange nye destillerier springer i disse dage frem over hele øen. Walsh Whiskey, der blev grundlagt i 1999 af ægteparret Bernard og Rosemary Walsh, har sat sig for at være bannerførere for denne irske whiskeyrenæssance. Det gør de blandt andet med deres to produktlinjer af Irsk Whiskey – Writers' Tears og The Irishman.

”Vores filosofi er forankret i familiemottoet, som lyder: ’Never Say Die’ – hvis det ikke lykkes første gang, fortsætter vi, indtil det gør.”

Om Writers’ Tears

Writers’ Tears (’Forfattertårer’) er inspireret af det historiske bånd der var mellem den irske kunstnerstand og whiskeyen under den irske guldalder i det 19. århundrede frem til starten af det 20. århundrede.

Dengang var Irland størst og bedst – både når det kom til whisky, og når det kom til litteratur, poesi og dramatik. Store kunstnere og litterære giganter som George Bernard Shaw, Oscar Wilde, W.B. Yeats, Lady Gregory, James Joyce, Samuel Beckett og Bram Stoker var velkendte på de lokale værtshuse, hvor de uden tvivl drog rigeligt med inspiration fra de gyldne whiskeydråber, de fandt der. Det siges, at de nød whiskeyen i så høj en grad, at selv deres tårer var af whiskey - hvoraf navnet til dette brand opstod.

Walsh Whiskeys Writers’ Tears er en anmelderrost og prisvindende version af den traditionelle irske whiskey fra det 19. århundrede. Et unikt udtryk med en rig historie.

Kan absolut anbefales til enhver kunstner derude som higer efter kreativ inspiration!

Varenummer: smcs5669 - Kategori: . Brand: Writers Tears Irish Whiskey

Relaterede nyheder

NavnWriters' Tears - Cask Strength 2023
Varenummersmcs5669
Vejledende udsalgspris inkl. moms1.179,00 kr.
Alkoholprocent54.80
Volume0.70
OprindelseslandIrland