Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Tomatin 2004 - 18 Yo SM 1st. Fill Ex Bourbon DK Exclusive

Whisky
Tomatin 2004 - 18 Yo SM 1st. Fill Ex Bourbon DK Exclusive
2.209,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikTomatin Single Cask Bourbon 2004

En eksklusiv whisky, der er destilleret på Tomatin destilleriet i Skotland og modnet i et enkelt bourbonfad i 19 år, indtil den blev aftappet i 2023. Denne whisky udtrykker den karakteristiske stil fra Tomatin destilleriet, sammen med de unikke påvirkninger fra bourbonfadet.

Med en mørk gylden farve byder denne single cask whisky på en intens og kompleks smagsoplevelse.

På næsen bydes der velkommen med noter af vanilje, karamel og ristede egetræ, der blander sig med frugtagtige nuancer af modne æbler og pærer.

Smagen er fyldig og silkeblød med en balanceret kombination af sødme og krydderi, der følges af subtile toner af honning, kanel og ingefær.

Eftersmagen er langvarig og behagelig, med varme krydrede noter og et strejf af egetræ.

Denne Tomatin Single Cask Bourbon fra 2004 er en fornem whisky, der tilfredsstiller både erfarne whiskyentusiaster og dem, der søger en særlig smagsoplevelse. Med kun et begrænset antal flasker til rådighed er denne whisky en eftertragtet samlerobjekt og en sand perle i Tomatin's sortiment.

Om Tomatin Distillery

Tomatin Distillery har efter sigende rødder helt tilbage til middelalderen, hvor der blev brygget spiritus på den egn hvor destilleriet ligger i dag.  Officielt blev destilleriet dog først grundlagt i 1897 under navnet: ”Tomatin Spey Distillery Co Ltd.”

Helt frem til slutningen af 70’erne gik firmaet under mottoet ”Størst!”, og havde hele 23 kedler i produktion. Størstedelen af deres whisky blev dog solgt til andre destillerier til anvendelse i blends, og dermed var det ikke kvaliteten, der var i højsædet.

80’erne var dog en hård tid for den skotske whisky-branche, og det gik heller ikke godt for Tomatin. I 1987 blev det skræntende firma opkøbt af japanske investorer, og nu kom der nye boller på suppen – nu blev mottoet nemlig skiftet fra ”Størst!” til ”Bedst!”

Missionen lader til at være godt på vej - I dag laver Tomatin en lang række kvalitetsprodukter, både i form af Single Malt og Blended Whisky, og de leverer til over 50 internationale markeder. Destilleriets whisky kan kort beskrives som: blød, lækker og let at gå til!

Ud over de udgivelser, som de udgiver under eget brandnavn, udgiver Tomatin også følgende brands – Cù Bòcan, The Antiquary og The Talisman.

Varenummer: smcs5769 - Kategori: . Brand: Atom Brands

Relaterede nyheder

NavnTomatin 2004 - 18 Yo SM 1st. Fill Ex Bourbon DK Exclusive
Varenummersmcs5769
Vejledende udsalgspris inkl. moms2.209,00 kr.
Alder18
Alkoholprocent54.20
Volume0.70
Casknr40261
OprindelseslandSkotland