Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Deerstalker Glenrothes 10 YO Ex-Bourbon Hogshead C.S. - WSC

Whisky
Deerstalker Glenrothes 10 YO Ex-Bourbon Hogshead C.S. - WSC
905,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne 10 års Cask Strength Single Malt fra Glenrothes destilleriet er udgivet i blot 301 flasker ved en fadstyrke på 55,9%

 

Om produktet

Laksen (Salmo Salar) foretrækker at leve i hurtigt-flydende vand. Laksen migrerer fra havet til friskvandsfloder i månederne mellem november og februar. De unge fisk kan blive i floden helt op til seks år før de vandrer tilbage til havet.  Skotland er hjemsted for mere end 400 laksefloder. De fire største af disse er Spey, Tay, Dee og Tweed.

Whiskyen er lagret i 10 år og 7 måned på et Ex-Bourbon Hogshead fad. Flasken er en af blot 301 flasker tappet fra fadet.

Whiskyen er tappet ved en fadstyrke på 55,9%.

Om Deerstalker Whisky

Deerstalker Whisky brandet er gammelt: faktisk så gammelt, at det nok er et af de ældste whiskybrands i verden. Vinhandleren J. G. Thomson registrerede varemærket Deerstalker Whisky i 1880 - blot fem år efter, at The Trade Marks Registration Act indførte varemærker i britisk lov.

I 1994 blev brandet opkøbt af Paul Aston - eksportdirektøren for Tennent Caledonian, en af Skotlands største bryggerier. Aston ejer stadig Deerstalker den dag i dag, som han driver i et tæt samarbejde med Master Distiller og Blender John McDougall. Whiskyen købes fra forskellige destillerier rundtomkring i Skotland. Aftapning, blending og finish på sherryfade udføres hos Deerstalkers eget lager i Glasgow.

Samarbejdet mellem Deerstalker og MacY går helt tilbage til vores spæde start – faktisk var Deerstalker 12 YO det allerførste produkt, som vi importerede til Danmark, det skete i 1996 – blot 2 år efter, at Aston overtog brandet.

Princippet bag Deerstalker har - lige fra, at Aston opkøbte det - været at tilbyde whisky, som er let at tilgå, relativt billig, og som kommer fra destillerier, der ikke nødvendigvis er særligt kendte.

Foruden deres standardserier med Blended Malt og Highland Single Malt, udgiver Deerstalker med jævne mellemrum også Limited Releases samt The Wild Scotland Collection. The Wild Scotland Collection består af en række begrænsede udgivelser fra forskellige Highland-destillerier. Alle udgivelserne er single cask aftapninger, og tappes ved fadstyrke, derudover navngives hver udgivelse efter et skotsk dyr.

Om Glenrothes

Glenrothes Distillery blev grundlagt helt tilbage i 1878, og er dermed en af de gamle hunde indenfor skotsk whisky. Destilleriet har sidenhen kørt nærmest kontinuerligt, med enkelte nedlukninger grundet brand og økonomiske kriser.

I dag er Glenrothes et yderst prestigefyldt destilleri, og er kendt for sine Vintage udgivelser, hvor whisky på tværs af årgange blandes og udgives i et yderst begrænset omfang. Derudover kan man kende destilleriets flasker på deres noget spøjse og minimalistiske form.

Varenummer: smcs5858 - Kategori: . Brand: Deerstalker Whisky

Relaterede nyheder

NavnDeerstalker Glenrothes 10 YO Ex-Bourbon Hogshead C.S. - WSC
Varenummersmcs5858
Vejledende udsalgspris inkl. moms905,00 kr.
Alder10
Alkoholprocent55.90
Volume0.70
OprindelseslandSkotland