Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Deerstalker Macduff 10 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC

Whisky
Deerstalker Macduff 10 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC
925,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne 10 års Cask Strength Single Malt fra MacDuff destilleriet er udgivet i blot 254 flasker ved en fadstyrke på 55,8%

 

Om produktet

Den Skotske Vildkat (Felis Silvesteris Grampia) er et af verdens mest truede dyrearter, de er enspændere og lever i det fjerne Vestlige Højland. De er mest aktive ved solopgang og solnedgang, og lever af kaniner og andre mindre dyr. De er ca. 50% større end huskatte og har mørke striber, hvilket har affødt deres kælenavn som ”det Skotske Højlands tiger”.

Whiskyen er lagret i 10 år på en Ex-Bourbon tønde. Flasken er en af blot 254 flasker tappet fra fadet.

Whiskyen er tappet ved en fadstyrke på 55,8%.

Om Deerstalker Whisky

Deerstalker Whisky brandet er gammelt: faktisk så gammelt, at det nok er et af de ældste whiskybrands i verden. Vinhandleren J. G. Thomson registrerede varemærket Deerstalker Whisky i 1880 - blot fem år efter, at The Trade Marks Registration Act indførte varemærker i britisk lov.

I 1994 blev brandet opkøbt af Paul Aston - eksportdirektøren for Tennent Caledonian, en af Skotlands største bryggerier. Aston ejer stadig Deerstalker den dag i dag, som han driver i et tæt samarbejde med Master Distiller og Blender John McDougall. Whiskyen købes fra forskellige destillerier rundtomkring i Skotland. Aftapning, blending og finish på sherryfade udføres hos Deerstalkers eget lager i Glasgow.

Samarbejdet mellem Deerstalker og MacY går helt tilbage til vores spæde start – faktisk var Deerstalker 12 YO det allerførste produkt, som vi importerede til Danmark, det skete i 1996 – blot 2 år efter, at Aston overtog brandet.

Princippet bag Deerstalker har - lige fra, at Aston opkøbte det - været at tilbyde whisky, som er let at tilgå, relativt billig, og som kommer fra destillerier, der ikke nødvendigvis er særligt kendte.

Foruden deres standardserier med Blended Malt og Highland Single Malt, udgiver Deerstalker med jævne mellemrum også Limited Releases samt The Wild Scotland Collection. The Wild Scotland Collection består af en række begrænsede udgivelser fra forskellige Highland-destillerier. Alle udgivelserne er single cask aftapninger, og tappes ved fadstyrke, derudover navngives hver udgivelse efter et skotsk dyr.

Om MacDuff/Glen Deveron

MacDuff (også kaldet Glen Deveron) er et skotsk destilleri med beliggenhed i Speyside-regionen. Denne relativt lille region af det skotske højland har en helt massiv koncentration af whiskydestillerier, og er kendt for at producere whisky med smag af modne frugter, honning og mild cigarrøg.

MacDuff er et af de nyere destillerier i Speyside. Destilleriet blev grundlagt i 1958, og har siden grundlæggelsen skiftet navn frem og tilbage mellem MacDuff og Glen Deveron. For at gøre forvirringen total, udgives destilleriets egen Single Malt konsekvent under navnet ”Glen Deveron”, mens uafhængige aftapninger som W&Ms udgives under navnet MacDuff.

Kun omkring 10% af destilleriets whisky aftappes som single malt – resten går til blended whisky.

Varenummer: smcs5859 - Kategori: . Brand: Deerstalker Whisky

Relaterede nyheder

NavnDeerstalker Macduff 10 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC
Varenummersmcs5859
Vejledende udsalgspris inkl. moms925,00 kr.
Alder10
Alkoholprocent55.80
Volume0.70
OprindelseslandSkotland