Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Deerstalker Ardmore 12 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC

Whisky
Deerstalker Ardmore 12 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC
1.139,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne 12 års Cask Strength Single Malt fra Ardmore destilleriet er udgivet i blot 250 flasker ved en fadstyrke på 54,2%

 

Om produktet

Lunden (Fratercular Artica) kan genkendes på sit regnbuefarvede næb og sin vraltende gang. I Skotland lever fuglen oftest i de klipperige kystegne og på de små øer langs kysten. I midt-maj migrerer fuglen ind til fastlandet, hvor de graver små jordhuler hvori de lægger deres æg.  De lever af tobis (også kaldet sandål) og forskellige småfisk. Derudover er de meget fotogene!

Whiskyen er lagret i 12 år og 1 måned på en Ex-Bourbon tønde. Flasken er en af blot 250 flasker tappet fra fadet.

Whiskyen er tappet ved en fadstyrke på 54,2%.

Om Deerstalker Whisky

Deerstalker Whisky brandet er gammelt: faktisk så gammelt, at det nok er et af de ældste whiskybrands i verden. Vinhandleren J. G. Thomson registrerede varemærket Deerstalker Whisky i 1880 - blot fem år efter, at The Trade Marks Registration Act indførte varemærker i britisk lov.

I 1994 blev brandet opkøbt af Paul Aston - eksportdirektøren for Tennent Caledonian, en af Skotlands største bryggerier. Aston ejer stadig Deerstalker den dag i dag, som han driver i et tæt samarbejde med Master Distiller og Blender John McDougall. Whiskyen købes fra forskellige destillerier rundtomkring i Skotland. Aftapning, blending og finish på sherryfade udføres hos Deerstalkers eget lager i Glasgow.

Samarbejdet mellem Deerstalker og MacY går helt tilbage til vores spæde start – faktisk var Deerstalker 12 YO det allerførste produkt, som vi importerede til Danmark, det skete i 1996 – blot 2 år efter, at Aston overtog brandet.

Princippet bag Deerstalker har - lige fra, at Aston opkøbte det - været at tilbyde whisky, som er let at tilgå, relativt billig, og som kommer fra destillerier, der ikke nødvendigvis er særligt kendte.

Foruden deres standardserier med Blended Malt og Highland Single Malt, udgiver Deerstalker med jævne mellemrum også Limited Releases samt The Wild Scotland Collection. The Wild Scotland Collection består af en række begrænsede udgivelser fra forskellige Highland-destillerier. Alle udgivelserne er single cask aftapninger, og tappes ved fadstyrke, derudover navngives hver udgivelse efter et skotsk dyr.

Om Ardmore

Ardmore er et skotsk destilleri med beliggenhed i Speyside-regionen. Denne relativt lille region af det skotske højland har en helt massiv koncentration af whiskydestillerier, og er kendt for at producere whisky med smag af modne frugter, honning og mild cigarrøg. Ardmores whisky er lettere røget og giver dermed en anden oplevelse end den klassiske Speysiderwhisky.

Der er relativt få egenudgivelser fra Ardmore destilleriet. Størstedelen af deres produktion går til blends, men alligevel er destilleriets single malt ganske velkendt og højagtet. Dette skyldes de mange uafhængige aftapninger som er at finde på markedet.

Varenummer: smcs5860 - Kategori: . Brand: Deerstalker Whisky

Relaterede nyheder

NavnDeerstalker Ardmore 12 YO Ex-Bourbon Barrel C.S. - WSC
Varenummersmcs5860
Vejledende udsalgspris inkl. moms1.139,00 kr.
Alder12
Alkoholprocent54.20
Volume0.70
OprindelseslandSkotland