En dejlig og klassisk Cask Strength Speyside single malt – rig på frugt og honning. Overraskende let trods styrken. Kan anbefales bade ren eller med et dryp vand i.
Duft
Tydelig Oloroso, vinøs. Frugt som pære, æble, ferksen og røde bær. Lette noter af nødder, honning og en tydelig malt.
Smag & Eftersmag
Tør oloroso og nødder. Frisk, sprøg og med noter af appelsin og blomster. Med et par dråber vand udløses en stor maltsødme.
Om Produktet
En fantastisk og helt igennem klassisk Speyside-whisky – rig på frugt og honning. Trods en alkoholprocent på 57,1% er den overraskende let og legende.
Denne aftapning kommer fra Linkwood Destilleriet i Speyside. Linkwood eges af spiritusgiganten Diageo, og langt størstedelen af destilleriets produktion går til blends. Uafhængige aftapninger fra destilleriet nyder dog høj anseelse iblandt whisky-kendere, og denne udgivelse er ingen undtagelse!
Linkwood 16YO har efter lagring fået yderligere 36 måneders finish på et frisk Oloroso-fad. Derudover er den tappet ved Cask Strength – det vil sige uden tilsætning af vand.
Fra Producenten (Engelsk)
Only moderately influenced by the 36 months finish in a first fill sherry hogshead, this remains a clean, dry, flowery and quite gentle Speyside malt. It’s the right influence from Oloroso that lets the spirit speak, without being overwhelmed by the wine. At the nose it has the expected fruitiness: pears, apples, peaches, small red berries. A hint of nuttiness, some chestnut honey, and a firm malty aroma. When tasting, you might want to add a small drop of water to open it up and release the malty sweetness rather than the drier and nuttier notes from the sherry. Still, it’s not markedly winey: it remains fruity, fresh, crisp, with notes of orange peel and flowery fragrance. We would dare say that with water it’s great as an aperitif malt, while without water it’s suited as a pairing with blue cheese or as an afterdinner dram.
Om Wilson & Morgan
”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)
Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.
Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.
Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:
”Stol på din gane og dit instinkt!”
Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!
Om Linkwood
Destilleriet Linkwood er et skotsk destilleri med beliggenhed i Speyside-regionen. Denne relativt lille region af det skotske højland har en helt massiv koncentration af whiskydestillerier, og er kendt for at producere whisky med smag af modne frugter, honning og mild cigarrøg.
Linkwood har siden 30’erne været ejet af det multinationale selskab, der i dag hedder Diageo. Kort efter opkøbet blev destilleriet drevet af den berømte og yderst eksentriske Roderick Mackenzie. Mackenzie var helt og holdent overbevist om, at omgivelserne var afgørende for smagen af whiskyen, og så var han tilmed ganske overtroisk – faktisk gik han så vidt som at forbyde sine ansatte i at fjerne spindelvæv fra lageret, af frygt for at forstyrre whiskyens smag!
Relaterede nyheder
Navn | Linkwood 16 y.o. 2007-23 Sherry Finish Oloroso W&M |
Varenummer | smcs5875 |
Vejledende udsalgspris inkl. moms | 1.179,00 kr. |
Alder | 16 |
Alkoholprocent | 57.10 |
Volume | 0.70 |
Oprindelsesland | Skotland |