Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

El Tequileño Reposado Rare

Tequila
El Tequileño Reposado Rare
2.019,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikDenne tequila fra det prestigefulde Tequileño destilleri er lagret i hele 6 år og 4 måneder – yderst lang tid for en tequila! Den absolutte crème de la crème indenfor tequila.

Duft

Vanilje, honning, bagt agave samt et blødt strejf af sort peber.

Smag

Marcipan, let krydderi med noter af sød agave og egetræ fra fadet.

 

Om Produktet

Verdens første Reposado Rare. Denne begrænsede og eksklusive udgivelse indeholder tequila, der har været lagret i hele 6 år og 4 måneder i såkaldte Pipón-fade af amerikansk eg. Normalvis ville den lange lagring kvalificere tequilaen til den højagtede kategori af Extra Añejo, der bruges om tequila lagret mere end 3 år. Men ifølge mexicansk lovgivning må man ikke kalde en tequila for Añejo og Extra Añejo hvis den har været lagret på tønder med mere en 600 liters kapacitet. Pipón-fade har hele 24.000 liters kapacitet, og er dermed langt over maksimalgrænsen.

Destilleriet har derfor i stedet anvendt begrebet Reposado Rare om denne exceptionelle tequila, hvoraf kun et ganske lille antal er nået her til landet. Årsagen til valget af de store Pipón fade er, at den tillader en helt anden smagsprofil end hvad man normalvis får med langtidslagret tequila: en normal extra añejo ville efter 6 års lagring kun have ganske lidt af sin naturlige agavesmag tilbage, hvorimod egetræsnoterne fra fadet ville være meget dominerende. Denne Reposado Rare har som sagt været lagret i en meget større tønde, og dermed har der været meget mindre kontakt med egetræet i fadet. Dette har resulteret i at den – trods sin lange lagringstid – endnu har beholdt meget af sin agavesmag. Dermed får man en tequila der er yderst nuanceret, og som hverken domineres af agave eller fad.

El Tequileño Reposado Rare er udgivet ved en ABV på 40% og er lavet på 100% blå agave fra Jaliscos højland.

Om El Tequileno

Tequileño er et af de mest højtrespekterede og populære premium tequilabrands i verden. Og ikke uden grund – destilleriet blev grundlagt i 1959 af Don Jorge Salles Cuervo i byen Tequila, Mexico. Destilleriet tog navnet efter byen – et navn, der ikke er helt tilfældigt. For byen Tequila er nemlig det sted, hvor den agave-baserede spiritus første gang blev destilleret, og det er også der, drikken har sit navn fra.

Ud over denne historiske arv er Tequileño også speciel i det, at den er et af de ganske få tequila-destillerier der udgiver sin tequila under eget navn. Normalvis er det sådan indenfor tequilabranchen, at destillerierne sælger deres tequila til uafhængige aftappere, som så forhandler den under eget navn. Tequileño håndterer hele processen selv – lige fra såning og høst af den blå agave, til blanding og aftapning af den endelige tequiladrik.

Tequileño udgiver i dag en række forskellige tequilaer: Under 1959 premium linjen finder man klassikere som blanco, reposado, cristalino og añejo; og til den der gerne vil have et mere økonomisk og drinks-fokuseret alternativ finder man en blanco og reposado.

Varenummer: tequ5272 - Kategori: . Brand: El Tequileño Tequila

Relaterede nyheder

NavnEl Tequileño Reposado Rare
Varenummertequ5272
Vejledende udsalgspris inkl. moms2.019,00 kr.
Alkoholprocent40.00
Volume0.70
OprindelseslandMexico