Hunden ses ikke ofte, men når det sker, er det altid en voldsom oplevelse for de indvolverede.
Sidste gang var en destillerimedarbejder ude at gå en sen aftentur alene, og blev forfulgt af et stort sort bæst med røg stående ud af de blafrende næsebor og med blottede tænder. Imod al fornuft var denne destillerimedarbejder så draget af, at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den, kun for i næste sekund at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.
Cù Bòchan destilleres på Tomatin Distillery og er destilleriets røgede afdeling. Whsikyens smag og udformning er inspireret af den røg, der kom ud af den tidligere nævnte hunds blafrende næseborer - det kan godt være hunden og historien er skræmmende, men whiskyen er som alt fra Tomatin - delikat!